I přes odchody hvězd La Liga roste, pochvaluje si Javier Tebas

Javier Tebas (© as.com)

Javier Tebas vyjádřil svou spokojenost s růstem La Ligy, které podle něj neublížily ani odchody Neymara a Cristiana Ronalda.

K nim se po sezóně zřejmě přidá Lionel Messi z Barcelony, největší hvězda současného fotbalu, jenž má v plánu poprvé v kariéře změnit dres.

"Messiho bych si přál ve španělském fotbale napořád, je to mašina na fotbalový průmysl. Ale na odchod dvojice Messi - Cristiano jsme se připravovali roky tak, aby neznamenal ekonomické trauma. Neymar odešel do PSG a Ligue 1 na mezinárodní úrovni příliš nevyrostla. Ani Serie A po odchodu Cristiana do Juventusu. Kdyby odešel Messi, máme podepsané audiovizuální smlouvy na příští čtyři roky. Nikdo nám nevolal, že by chtěl smlouvu vypovědět kvůli Messiho odchodu. Hráči jsou důležití, ale vlak jede dál i s jinými. Cristiano a Neymar odešli a La Liga i nadále roste. Díky tvrdé práci roste značka La Ligy. Na mezinárodní úrovni dotahujeme Premier League, už jsme blízko," uvedl Tebas, podle kterého není španělská soutěž jen záležitostí dvou týmů, jak si fanoušci často stěžují.

"Lídr může prohrát s Leganésem nebo Celtou. Chtěli jsme se vyhnout tomu, aby mistr získal 100 bodů, jako tomu bylo v případě Liverpoolu, který měl na Manchester City obrovský náskok. Samozřejmě, že El Clásico je největším lákadlem pro celý svět. Stejně jako Američané v případě Super Bowlu (finále ligy amerického fotbalu) jsme s El Clásicem odvedli skvělou práci ve Španělsku a celém světě. Za dobu mého působení (7 let) jsme zečtyřnásobili televizní hodnotu La Ligy. Máme sídlo ve 12 zemích a zástupce v dalších 40. Máme pokrytou celou planetu. Pracujeme na tom, aby se povědomí o La Lize dostalo všude. Pokud vědí, co je La Liga, koupí na ni práva."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace