I ve Španělsku se kupují zápasy, říká viceprezident ligy

Javier Tebas (© as.com)

Viceprezident LFP (Liga profesionálniho fotbalu) Javier Tebas poskytl pro rozhlasovou stanici Onda Cero zajímavý rozhovor.

V něm přiznal, že nepochybuje o tom, že na španělských trávnících existuje korupce: "I ve Španělsku se kupují zápasy. Pracujeme na tom, abychom viníky potrestali. Existuje skutečná pravda a právní pravda. Skutečná pravda je taková, že o korupci víme, ale v té právní ji musíme dokázat. V našem fotbale se může stát to, k čemu došlo v Itálii."

Tebas se také vyjádřil k hracím časům: "Od nedělního poledne bude v letošní sezóně muset hrát i Barcelona. Pokud nebudou zápasy velkoklubů v tomto čase alespoň jednou dvakrát do měsíce, budeme pro asijský trh nezajímaví."

"Není to problém hracích časů, ale krize. Myslím, že cenová politika vstupenek mnoha klubů by se měla změnit," dodal Tebas ke snižujícímu se počtu fanoušků na stadionech. "Letos chodí na zápasy v průměru o 3 procenta méně fanoušků. V Segundě je rozdíl 8procentní."

Tebas je podle mnohých nejmocnějším mužem ve španělském fotbale. Advokát, který má v životopise práci pro pro 11 klubů, stojí v čele G-30, sdružení účastníků Segundy a menších celků Primery. Od každého z nich za to měsíčně inkasuje 1 500 eur. "Bez konzultace s ním si José Luis Astiazarán (prezident LFP) nekoupí ani propisku," popisují novináři Tebasův vliv.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace