Iago Herrerín: Musel bych vyhrát Copu třikrát, aby mi to vynahradilo urážky

Iago Herrerín zasahuje v zápase proti Elche (© marca.es)

Iago Herrerín byl hrdinou Athleticu v pohárovém zápase na půdě Elche. Pro brankáře baskického klubu byl poslední rok hodně těžký.

Dvaatřicetiletý fotbalista byl podle vlastních slov na sociálních sítích terčem nespravedlivé kritiky, jeden z fanoušků ho navíc na konci minulého roku každodenně bombardoval urážkami a nenávistnými vzkazy. Hráči vzkázal, že "je zas.aný lidský odpad a zku.vená nula, která by měla vypadnout z Athleticu" nebo že mu "bude muset zlámat všechny kosti, aby už nemohl za klub chytat". "Jsi skvělý! A takto to vypadá každý den..." odpověděl dotyčnému a dodal, že "je to zdaleka to nejhorší, co v Athleticu zažil".

Po dnešním postupu přes Elche v Copě, kdy předvedl několik důležitých zákroků a další přidal v penaltovém rozstřelu, na zmíněný problém navázal: "Kvůli kritice a urážkám to byl hodně těžký rok. Občas jsem přišel domů v slzách, není to snadné. Jsem oddaný Athleticu odmala a je velmi tvrdé, když vás vlastní fanoušci urážejí, přestože mi nemohou nic vytknout, pokud jde o trénink nebo profesionalitu. Musel bych vyhrát Copu třikrát, aby mi to vynahradilo všechny urážky."

Iago Herrerín zneškodnil v rozstřelu klíčový pokutový kop, kterým by Elche potvrdilo svůj postup. Penalta se však měla opakovat, neboť při ní předčasně a velmi výrazně opustil brankovou čáru. "Brankář Elche udělal při chycené penaltě Raúlu Garcíovi to samé. Ano, i já jsem šel z čáry předčasně. Podívali jsme se na sebe, jako bychom si chtěli říct, že jsme to udělali oba. Ale nebyl tu VAR," vysvětloval Herrerín.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace