Ibra a jeho námluvy

Ibrahima Balde (© diariodenavarra.es)

Včera se v komunikačních médiích objevila informace o tom, že senegalský útočník Osasuny Pamplona Ibrahima Balde má seriózního nápadníka v německé Bundeslize. Čtrnáctý celek tabulky 1.FC Köln našel zalíbení ve výkonech, které forvard tmavé pleti předvádí ve španělské nejvyšší soutěže, byť v posledních kolech nejsou již tak blýskavé, jako na startu letošní sezóny. Podle zpráv francouzského periodika France Football je německý klub ochoten za služby Ibrahimy zaplatit 4,5 milionů eur, což je přesně polovina výkupní klauzule tohoto fotbalisty.

Dnes ovšem Osasuna připoměla, že ani v případě, že by zájem bundesligového klubu byl seriózní, nemuselo by k celé transakci dojít. A to z jednoho prostého důvodu. Africký útočník byl totiž součástí balíčku přestupu Juanfrana z Osasuny do Atlética Madrid v lednu minulého roku. Jako součást této operace si ale colchoneros prosadili klauzuli, podle níž mají na Ibrahimu opci, v případě, že ho zapíší na svoji soupisku prvního týmu. Konkrétně, jestliže se na Calderónu rozhodnou senegalského borce povolat zpět před 31.květnem 2012, složí do pokladny na El Sadaru rovný půl milion eur. Před 31.květnem 2013 to bude již rovný milion a milion a půl do posledního května 2014. Jestliže Atlético vykoupí Ibrahimu, aby ho následně prodalo třetímu klubu, zaplatí Osasuně 750.000, 1.250.000, nebo 1.750.000.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace