Ideální jedenáctka Primera División 2010/2011 - All-stars

Víctor Valdés (© as.com)

Jak by mohl vypadat výběr té nejlepší jedenáctky uplynulého ročníku nejvyšší soutěže?

La Liga se může pyšnit celou plejádou světových fotbalových hvězd, proto je těžké určit ty nejlepší z nich bez omezení věku či národnosti.

Přesto přinášíme návrh toho, jak by elitní formace v rozestavení 4-3-3 mohla vypadat.

Víctor Valdés (brankář, Barcelona)

Jednička Barcelony počtvrté v kariéře a potřetí v řadě dosáhla na Trofeo Zamora pro nejlepšího gólmana ligy. Víctor Valdés nemá mezi třemi tyčemi Barcelony snadnou úlohu, v zápasech nemá příliš práce. O to jsou ale jeho zákroky důležitější, navíc výtečně čte hru a přestal chybovat.

Dani Alves (obránce, Barcelona)

Stálice na pravé straně barcelonské jedenáctky. Útočný styl katalánského celku je přesně to, co brazilskému obránci měnícímu se v křídelníka vyhovuje. Jeho ofenzivní výpady jsou jedním ze základních stavebních kamenů Barcelony. Na svém postu je nejlepší nejen v La Lize, ale podle mnohých i na světě. 

Diego Colotto (obránce, Deportivo)

Solidní obrana, to je téměř jediné plus, kterým se mohlo Deportivo v letošním ročníku chlubit. Defenzivní čtyřka či pětka fungovala dobře jako celek, Colotto se přesto dá označit jako její hlavní vůdce. Spolehlivý po všech směrech, vždy si odehrál svůj standard.

Alberto Botía (obránce, Sporting)

Barcelona a Real Madrid mají před dalšími účastníky ligy náskok, a to i v pevnosti obran. Málokdo by ale čekal, že nejlepší defenzivou ze zbývajících týmů se bude pyšnit Sporting. Velkou zásluhu na tom má Alberto Botía, jenž i přes mladý věk patří mezi to nejepší. Důrazný stoper se stabilní výkonností.

Marcelo (obránce, Real Madrid)

Marcelo i letos potvrdil zvyšující se výkonnost. Ofenzivní výpady jsou účinnější a častější, ale Brazilec hodně zapracoval i na své hře směrem dozadu. Ta ještě dokonalá není, přesto jde pravděpodobně o nejlepšího levého beka současné Primery.

Javi Martínez (záložník, Athletic)

Baskičtí Lvi z Bilbaa se vracejí do pohárové Evropy. V jejich řadách opět válel defenzivní středopolař Javi Martínez, jenž se dá označit za srdce zálohy. Na svou výšku poměrně pohyblivý a technicky zručný, nebezpečný i při standardních situacích v útoku.

Andrés Iniesta (záložník, Barcelona)

Záloha Barcelony hraje už několik let ve stabilním složení, Xavi Hernández a Andrés Iniesta jsou její pevnou součástí, oba si vytrvale udržují výkonnost na té nejvyšší úrovni. Iniesta však letos přidal jeden bonus, a sice střílení branek. Právě produktivita byla jedna z mála věcí, která mu byla vytýkána. Letos nebude...

Mesut Özil (záložník, Real Madrid)

Real Madrid zakončil sezónu jako nejlépe střílející tým, velký podíl na tom má Mesut Özil, po jehož pasech padla řada z gólů. Německý reprezentant se hned při své první sezóně na Bernabéu a ve Španělsku stal klíčovým fotbalistou Bílého baletu.

Cristiano Ronaldo (útočník, Real Madrid)

Nejdražší fotbalista světa ukázal, že 94 milionů, které za něj Florentino Pérez vysázel, se vyplatí. Portugalec přenechal simulování jiným a soustředil se hlavně na střílení branek, což mu šlo náramně. Primera poprvé zažila, aby dal jeden hráč za sezónu 40 gólů. Obdivuhodné.

Lionel Messi (útočník, Barcelona)

Letos to byl trošku jiný Messi. Staženější, přesto ve střílení gólů nesmírně efektivní. A nejen to, Argentinec dokázal připravovat branky i pro spoluhráče, a to přihrávkami, za které by se nestyděl ani sám mistr Xavi. Nejlepší hráč světa opět posunul své hranice o kus dál.

Álvaro Negredo (útočník, Sevilla)

Álvaro Negredo po loňské zahřívací sezóně v Seville naplno prokázal své kvality a stal se nejlepším španělským střelcem Primery. Ke gólům přidal i bojovnost, což je přesně to, na čem chtějí Andalusané stavět nový projekt. Jeho základní kámen už mají.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace