Ideální jedenáctka Primera División 2010/2011 - U21

Iker Muniain (© as.com)

Ideální jedenáctku složenou ze starých pardálů už máme za sebou, nyní je čas na mladší ročníky.

Jak by mohla vypadat základní sestava složená z hráčů, kteří nastoupili do sezóny ve věku nižším než 21 let?

David de Gea (brankář, Atlético)

Chytat za obranou Atlética Madrid znamená hodně práce v každém zápase i možnost prokázat své kvality. To se De Geovi povedlo na jedničku a okamžitě se spolehlivými výkony bez větších výpadků formy zařadil mezi nejlepší gólmany Primera División.

Míchel Macedo (obránce, Almería)

Na Estadio de los Juegos Mediterráneos se letos příliš radosti nerozdávalo, přesto se našla některá pozitiva. Jedním z nich je Brazilec Míchel Macedo, jehož kariéra má i nadále vzestupnou tendenci. Útočné výpady mladého pravého beka patřily mezi to lepší, co Andalusané nabízeli, směrem dozadu má však Míchel Macedo stále co zlepšovat.

Alberto Botía (obránce, Sporting)

Obrana Sportingu patřila mezi ty nejpevnější v nejvyšší soutěži, velká zásluha za to náleží Albertu Botíovi, jehož výkony po celý rok prakticky neměly chybu. I přes nízký věk se Botía stal nejen základním stavebním kamenem defenzivy gijónských, ale zároveň jejím vůdcem.

Mateo Musacchio (obránce, Villarreal)

V předsezónních předpokladech Mateo Musacchio v základní sestavě Žluté ponorky figurovat neměl, zranění konkurentů nebo jejich slabší forma mu však přihrály životní šanci. A mladý Argentinec ji využil tím nejlepším možným způsobem.

José Ángel (obránce, Sporting)

Levý kraj obrany měl Sporting během sezóny dobře pokrytý, osobní souboj s Canellou nakonec vyzněl o něco lépe pro José Ángela. Spolehlivý dozadu a nebezpečný při podporování útoků. Moderní krajní bek se vším všudy.

Rubén Pérez (záložník, Deportivo)

Riazor byl v letošním ročníku Primera División výkony svých svěřenců ve většině případů zklamaný, Rubén Pérez patřil mezi výjimky. Miguel Ángel Lotina se mohl opřít o jeho schopnost neúnavně pracovat ve středu pole. Na jednom z citlivých postů sestavy tak Depor problém neměl.

Ander Herrera (záložník, Zaragoza)

Není obvyklé, aby hru mužstva dirigoval takový mladíček, Zaragoza se ale na myšlenky Andera Herrery spolehnout mohla. Slabší stránkou nové posily Athleticu byla disciplina, Ander sbíral až příliš karet.

Antoine Griezmann (záložník, Real Sociedad)

Real Sociedad patří mezi kluby, které mají hluboko do kapsy, musejí proto spoléhat na "vlastní tvorbu". A Antoine Griezmann je jedním z jejich výsledků. Rychlý a šikovný křídelník patřil mezi hlavní opory baskického celku, kterému pomohl k záchraně. A netradičními oslavami gólů bavil diváky.

Iker Muniain (záložník, Athletic)

Nejmladší člen našeho výběru. Stejně jako Bart Simpson, podle kterého má přezdívku, nemá přehnaný respekt před nikým. Muniainovi nedělá problém "udělat" třeba i dvakrát staršího mazáka. V osmnácti letech patřit mezi hlavní opory šestého týmu tabulky, to není k zahození...

Dani Parejo (záložník, Getafe)

Zejména první polovinu sezóny měl Dani Parejo skvělou. Getafe držely jeho fotbalové myšlenky převedené do reality v horních patrech tabulky. Parejo zaujal, přestože v závěru roku ztratil Míchelovu důvěru.

Salomón Rondón (útočník, Málaga)

Raketový vzestup zažil v kariéře Salomón Rondón. Své kvality prokázal venezuelský útočník už v Segundě, málokdo ale čekal, že hned ve své první sezóně mezi elitou se zařadí mezi nejlepší střelce Primera División. Málaga i díky jeho brankám vytěžila záchranu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace