Ilkay Gündoğan se v létě stane hráčem Barcelony

Ilkay Gundogan v dresu Manchesteru City

Záložník Manchesteru City, dvaatřicetiletý Ilkay Gündoğan, se dohodl na podmínkách smlouvy s Barcelonou, jejíž hráčem se stane po sezóně. V záloze katalánského klubu by měl nahradit Sergia Busquetse, na jehož rozhodnutí o tom, zda a kde bude pokračovat v kariéře stále Barcelona čeká.

Španělský program zabývající se výhradně fotbalovými novinkami, El Ciringuito, ve čtvrtek večer oznámil, že se Barcelona dohodla s německým reprezentačním záložníkem, Ilkayem Gündoğanem na podmínkách podpisu smlouvy. Rodákovi z Gelsenkirchenu v létě v anglickém klubu končí smlouva a na jejím prodloužení se s Manchesterem City nedohodl. Podmínky naopak odkýval Barceloně, která se s hráčem pustila do jednání po souhlasu trenéra Xaviho a sportovního vedení.

Barcelona o Gündoğana usilovala již delší dobu a jméno německého záložníka bylo na vrcholu seznamu přání. Odpovídalo navíc i sportovním a finančním prioritám klubu. Hráč strávil posledních sedm let v Manchesteru City, kde jej trénoval Guardiola, což by mu mohlo zaručit velmi rychlou adaptaci na barcelonský styl hry. Navíc skutečnost, že hráčova smlouva vyprší po sezóně, Barceloně usnadnila rozhodování. Napjatá finanční situace a boj o každé euro platového stropu donutilo katalánský klub k opatrným krokům na přestupovém trhu.

Právě tento týden britský deník The Telegraph potvrdil, že Barcelona Gündoğana bedlivě sleduje. V minulé sezóně se kolem něj a možnosti jeho příchodu na Nou Camp objevily jisté spekulace a dohoda podle El Chiringuito nyní jen dostala jasné obrysy. Gündoğan má na svém kontě 278 utkání za Manchester City, v nichž vstřelil 51 branek a na 30 přihrál. Dalších 49 utkání si do statistik zapsal v dresu německého reprezentačního týmu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace