Illarramendi přestoupí do Realu Madrid

Asier Illarramendi (© google.com)

Pro fanoušky Realu Sociedad se pravděpodobně naplnily ty nejčernější předtuchy, neboť vše nasvědčuje tomu, že záložník Asier Illarramendi co nevidět přestoupí do Realu Madrid. Prezident Bílého baletu Florentino Pérez se totiž včera vrátil z Mexika a znovu nastartoval mechanismus jenž povede k přivedení nové posily na San Bernabéu. Včera večer a dlouho do noci obě strany pokračovaly v jednáních, především o formě placení případných splátek.

První klíčový okamžik celé transakce připadl na dnešní den, neboť startuje letní příprava Realu Sociedad, na níž by se měl představit i rodák z Mutriky. O to se opírá i klub z Anoety při své snaze přesvědčit Illarramendiho, aby zůstal, protože jestliže nakonec naskočí do tréninkového procesu a začne se připravovat se svými dosavadními spoluhráči, budilo by to dojem, jakoby odcházel podruhé a pro hráče by to nebylo nic příjemného. Poprvé to bylo před týdnem, kdy vyskočila na svět nová zpráva a bylo zřejmé, že Illarra chce přestoupit a podruhé, poté, co si na vlastní kůži ověří, jak těžce nesou někteří fanoušci jeho nepokračování v Realu Sociedad.

Vůbec nad přítomností Illarramendiho na dnešním tréninku visí velký otazník. Jestli se dostaví, tak místo trénování zřejmě sdělí kouči Arrasatemu a sportovnímu vedení, že nechce hrát v Realu Sociedad, protože přijal nabídku, kterou mu předložil Real Madrid a že jen očekává až se oba kluby mezi sebou dohodnou.

Aperribay celý týden opakuje, že jediné střetnutí, které měl s Florentinem Pérezem, se uskutečnilo v sobotu odpoledne v Madridu. Na něm mu osvětlil, že nechce Illarramendiho prodat, takže jediný způsob jak ho získat, je zaplatit výkupní klauzuli, která činí 30 milionů eur plus DPH (6,3 milionů). A jelikož ví, že Pérez není zastáncem placení těchto klauzulí, neboť to považuje za nepřátelské, nabídl madridskému protějšku zvýšit cenu na 40 milionů eur. Jak se zdá, Péreze postoj prezidenta txuri-urdin dost rozladil, nebo alespoň takový názor proběhl madridským tiskem, kde byla kritizována neoblomná pozice baskického klubu při vyjednávání.

Nakonec ale nejvyšší muž Realu Madrid rozhodl obnovit zájem o angažmá Asiera Illarramendiho a je pravděpodobné, že se se čtvrtým celkem uplynulé sezóny dohodne na částce kolem 36 milionů eur. Tedy alespoň podle verze, kterou nabízí okolí klubu z Anoety, neboť madridské zdroje hovoří neustále o třiceti.

Hlavním motivem pro to, aby celá operace dopadla, je jasné a opakované přání hráče odejít. Záložník, jenž se včera vrátil z dovolené na Menorce postavil funkcionáře Realu Sociedad před hotovou věc. Chce odejít.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace