Illarramendiho přestup do Realu Madrid potvrzen

Asier Illarramendi se loučí s Realem Sociedad (© as.com)

Asier Illarramendi se podle očekávání stal posilou Realu Madrid.

Dnes bylo vše oficiálně potvrzeno na tiskové konferenci, kterou svolali zástupci Realu Sociedad. Baskický klub dostane odstupné 39 milionu eur. Pro Illarramendiho je v hlavním městě připravena smlouva na šest let se základním platem 2,5 milionu eur ročně.

"Chtěli jsme Asiera udržet, ale nepovedlo se to. Jeho odchod považujeme za předčasný, nicméně mu děkujeme za uplynulé roky. Když se o něj Real Madrid začal zajímat, žádali jsme ho, aby ho nechal být. Čeká nás po sportovní stránce velice důležitý rok, dali jsme důvěru 35letému trenérovi. Mluvili jsme i s Asierem, ale nešlo to. Máme štěstím, že tím druhým klubem je Real Madrid, protože jsme nechtěli přistoupit na splátky," vysvětlil prezident Realu Sociedad Jokin Aperribay.

Samotný fotbalista řekl: "Když mi přišla nabídka Realu Madrid, probral jsem to s okolím a usoudil, že je to jedinečná nabídka, která se nedá odmítnout. Real Sociedad mi dal vše, jsem tím, kým jsem, díky němu. Jsem tady jedenáct nebo dvanáct let, bylo to těžké rozhodnutí. Přišel jsem jako chlapec a odcházím jako muž. Chci poděkovat spoluhráčům, trenérům i vedení. Jsem si jistý, že se Erreale bude i nadále dařit."

Real Madrid začal o příchodu 23letého záložníka jednat před několika týdny, Erreala se ale svého klenotu odmítala vzdát. Bílý balet tak musel hráče vyplatit ze smlouvy zaplacením výkupní klauzule plus daně, což provedl dnes dopoledne.

Illarramendi, jenž se má stát nástupcem Xabi Alonsa ve středu pole, je po Iscovi, Carvajalovi a Casemirovi čtvrtou letní posilou Realu Madrid.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace