Iñaki Peña byl ve čtvrtek nejlepším hráčem Barcelony

Iñaki Peña

Ve čtvrtečním úvodním utkání osmifinále Evropské ligy mezi Barcelonou a Galatasarayem byl katalánský odchovanec Iñaki Peña suverénně nejlepším hráčem na hřišti. Škoda jen, že v této sezóně hostuje právě v tureckém klubu a tak stál proti „svým“.

Prezident Barcelony, Joan Laporta, se před dvěma dny nechal slyšet, že Barcelona nutně do příští sezóny potřebuje najít kvalitního brankáře, který by mohl být podporou, náhradníkem a parťákem Ter Stegena. Katalánský klub ani nemusí chodit daleko, takového hráče již má. Jmenuje se Iñaki Peña a celý svůj profesionální život zasvětil jen Barceloně. Až do loňského léta, kdy ho vedení klubu poslalo hostovat do turecké ligy.

Ve čtvrtek večer se dočkal. Poprvé v životě debutoval na Nou Camp mezi třemi tyčemi, hříčkou osudu ale ne v dresu Barcelony. A bohužel pro domácí byl nejlepším hráčem na hřišti. V brance Galatasaraye neměl příliš práce, protože Barcelona byla spíše nevýrazná, ale když už se probojovala do šance o její zmaření se staral výbornými zákroky Iñaki Peña. V prvním poločase pochytal střely Memphise, v druhé půlce vyzrál i na pokusy Busquetse a Frenkieho. Působil všeobecně výborným dojmem a vůbec se nezdálo, že hraje své první „velké“ utkání.

Iñaki Peña byl bezchybný ve vzduchu, po zemi rozehrával s přesností sobě vlastní, víc po něm fanoušci chtít ani nemohli. Po Barceloně ovšem ano. Araujovy dlouhé auty brzy hráči hostí prohlédli, Adama zkoušel vše možné i nemožné, ale ve finále nedal jedinou dobrou přihrávku. Důkazem toho, že turecká obrana byla neprostupná je fakt, že Xavi na hřiště poslal typově čtyři různé útočníky a ani jeden se neprosadil. Ferran si vyslechl od fanoušků pískot, Memphis se na pozici devítky ztrácel, Aubameyang utkání prospal a Luuk se s míčem za celou dobu ani nepotkal. Xaviho Barcelona v Evropské lize na domácím hřišti zaostává, proti Benfice, Neapoli a Galatasarayi vstřelila pouze jednu branku a to ještě z pokutového kopu. Čest tak zachraňuje vždy v obtížné pozici na půdě soupeře. Je čas nakopnout mašinu i na Nou Campu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace