Iniesta potvrdil, že po sezóně opustí Barcelonu

Andrés Iniesta (© marca.es)

Andrés Iniesta na dnešní tiskové konferenci potvrdil, že poprvé v kariéře změní dres. Barcelonu opustí po letošní sezóně. Jméno nového klubu prozatím neprozradil.

"Je to rozhodnutí, které jsem vnitřně i s rodinou velmi dlouho probíral. Strávil jsem v Barceloně 22 let, pro mě je to nejlepší klub světa. Pochopil jsem, co po všech směrech znamená působit v Barceloně, klubu, který mi dal vše. Moje etapa ale letos skončí, protože v blízké budoucnosti už bych nebyl schopný odevzdat klubu maximum po fyzické a psychické stránce. Neodpustil bych si, kdybych měl klub stavět do nepříjemné pozice. To by si nezasloužil klub ani já. Kdybych měl v Barceloně ukončit kariéru, pak jen jako platný a důležitý hráč základní sestavy, což není možné," uvedl viditelně dojatý Iniesta.

"Strávil jsem v Barceloně celý život a říct sbohem mému domovu a životu je velice těžké, protože mě Barcelona formovala jako hráče i člověka. Chci poděkovat všem lidem, se kterými jsem trávil každý den během této dlouhé doby, fanouškům, rodičům a sestře. Před 22 lety jsem sem s nimi přijel autem a dnes tu jsou opět se mnou stejně jako má žena, nejkrásnější osoba, kterou jsem v životě potkal a se kterou máme tři poklady, což je to nejdůležitější," dodal brzy 34letý Iniesta.

Na otázku, do jakého klubu přestoupí, Iniesta konkrétní odpověd nepřinesl: "To budu řešit až po sezóně, ještě je potřeba určité věci doladit a probrat. Vždy jsem říkal, že nebudu soupeřit s mým klubem, takže všechny možnosti mimo Evropu jsou možné." 

Rodák z města Fuentealbilla v provincii Albacete působil v prvním týmu Barcelony, které je odchovancem, od roku 2002. Během šestnácti let dosáhl s klubem na úctyhodných 31 trofejí. Osmkrát pozvedl nad hlavu pohár pro vítěze La Ligy, čtyřikrát ušatou trofej Ligy mistrů.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace