Iniesta: Různé herní styly dělají fotbal krásným

Andrés Iniesta (© marca.es)

Jedna z krás fotbalu spočívá podle Andrése Iniesty v tom, že k úspěchu vedou různé herní styly.

V posledních letech je velebený projev, jakým se prezentuje Barcelona a španělský národní tým. Podle Iniesty ale není tím jediným správným: "Fotbal není věda, a pokud chce někdo hrát jako my, nezaručí mu to úspěch. Ve skutečnosti tak hrajeme, protože nám to vyhovuje. Ale herní styl Barcelony a Španělska není jediný. Například fotbal založený na protiútocích zaslouží velké uznání. Různé herní styly dělají fotbal krásným."

"Říká se, že styl určuje střed pole, Xavi i já cítíme zodpovědnost. Mistrovství Evropy 2008 bylo důležité, protože jsme ukázali, že i tým, který není fyzicky silný, může uspět. Bez trofejí by vše ztratilo na ceně."

Iniesta je jedním z kandidátů na Zlatý míč, možnost ho získat ale neřeší: "Samozřejmě, že by to bylo krásné a pro každého fotbalistu by to znamenalo splněný sen, ale uznání získáváte za vyhrané mistrovství Evropy nebo světa. Fotbal je týmový sport, proto i ceny jsou určené celému týmu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace