Isco a Marcelo zůstávají bez angažmá

Isco a Marcelo slaví branku ještě v dresu Realu Madrid

Dvě velká jména uplynulých let Realu Madrid po neprodloužení smlouvy v klubu zůstávají bez angažmá. Třicetiletý záložník Isco ani čtyřiatřicetiletý krajní obránce Marcelo zatím s díky odmítají nabídky, ale čas se krátí a brzy se budou muset rozhodnout. Jaké jsou jejich možnosti? A jaké požadavky mají na své budoucí zaměstnavatele hráči?

Červenec je za námi, na dveře klepou první utkání největších evropských lig, v jiných už je rozehráno, ale dvě velké postavy historie Realu Madrid, Isco a Marcelo, stále zůstávají bez angažmá. Zatímco Isco hledá tým, který by mu garantoval účast v Lize Mistrů, Marcelo by se dokázal spokojit i „pouze“ s elitní ligou.

Isco a Marcelo s napětím sledují pohyby na přestupovém trhu a čekají na vhodnou nabídku. Oba se shodují na tom, že je jejich prioritou setrvání v elitním klubovém fotbale. A tento detail není zanedbatelný, protože nabídky z méně prestižních lig, jakými mohou být katarská soutěž nebo MSL, přišly prakticky mezi prvními. Nebyly ovšem opětovány a oba hráči čekají na z jejich pohledu lepší angažmá.

Isco, ač mladší, má k dispozici daleko méně nabídek než jeho bývalý spoluhráč. Na dobré cestě se zdál být přestup do Sevilly, o kterém mluvil Lopetegui v médiích téměř jako o hotové věci. Ještě před pár týdny se zdálo vše na dobré cestě. „Nebudu se tajit tím, že se mi Isco líbí. Je to soutěživý typ a navíc skvělý člověk. Uvidíme, jak se situace vyvine,“ prohlásil na jedné z tiskových konferencí trenér.

Nicméně velkou nevýhodou je Monchiho politika klubu, která cílí na mladé hráče a mezi ně již Isco zcela nezapadá. V Seville bylo ovšem Iscovo jméno skloňováno také ve spojitosti s přestupem do Betisu. Rival Sevilly měl s hráčem dokonce i vyjednané podmínky, nicméně narazil ve chvíli, kdy se nedokázal kvalifikovat do Ligy Mistrů a Isco s díky odmítl.

Další možné angažmá, které se rýsovalo na obzoru byl přestup do AS Řím. Trenér Mourinho dokonce španělskému záložníkovi osobně telefonoval a snažil se jej přesvědčit, ale Isco má jasno. Chce hrát v nejprestižnější klubové soutěži, v Lize Mistrů, a do té se giallorossi nedostali. Španělský reprezentant cítí, že na nejvyšší úroveň stále má a pokud chce přesvědčit Luise Enriqua, že do reprezentačního výběru pro MS V Kataru patří, pak je milionářská soutěž naprostou nutností.

Ani bývalý kapitán Realu Madrid, Marcelo, nemá jasno v tom, jaký dres bude v příští sezóně oblékat. Nabídky sice může přehazovat vidlemi, ale elitní kluby mezi nimi příliš nefigurují. Stačí se podívat na to, že jedna z nejlepších nabídek, které jeho agentovi dorazila byla z Kataru. Marcelo ale podobně jako Isco věří, že ještě nenastal pravý čas na ústup ze scény.

Zásadním problémem je také přání Marcela zůstat s rodinou v Madridu. Výhodná by proto mohla být nabídka ze strany Realu Valladolid, který se nachází v dojezdové vzdálenosti od hlavního města. Zahraniční angažmá tímto není vyloučeno, ale jakákoliv nabídka mimo Španělsko evidentně ztrácí pozici hned na samotném startu.

Matematika je ale jasná, pokud chce Marcelo hrát v Lize Mistrů, je odchod z La Ligy nevyhnutelný. Před několika týdny se mluvilo o jednání s AC Milán, Laziem Řím, Olympique Marseille i Fenerbahce nebo Trabzonspor. Zdánlivě mnoho klubů, reálný výběr ale omezený. Srpen utíká zběsilým tempem a rozhodnutí musí padnout okamžitě.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace