Iturralde ukončil kariéru

Iturralde González (© marca.es)

Iturralde González už nepatří mezi arbitry nejvyšší soutěže, zkušený rozhodčí ukončil kariéru.

Pětačtyřicetiletý baskický sudí plánoval odchod do fotbalového důchodu na konec sezóny, neboť dosáhl horní hranice věku povoleného pro španělské muže v černém.

Rozhodnutí Iturralde Gonzáleze urychlilo zranění ze zápasu Betis - Real Madrid (2-3), kdy jej o poločase nahradil Gorka Sagués, který svými chybami ovlivnil výsledek. Komise rozhodčích požadovala po Iturraldem lékařskou zprávu, kterou však neměl, neboť nepožádal o neschopenku. Kariéra excentrického, ale uznávaného rozhodčího tak končí o dva měsíce dříve, než plánoval.

"Nechci, aby to někdo bral jako nějaký spor. Nejsem na nikoho naštvaný. Musím poděkovat Sánchezi Arminiovi, jenž mě vytáhl ze Segundy. Díky němu jsem si mohl splnit sen. Doufám, že někdy budu moci vrátit fotbalo aspoň procento z toho, co mi dal. Mrzí mě pouze to, že jsem se nemohl rozloučit zápasem ve Vallecas," uvedl Iturralde González.

Rodák z Arrankudiagy je rekordmanem nejen v počtu odpískaných zápasů (291) v Primeře, ale také v počtu rozdaných žlutých karet (1 647) a nařízených pokutových kopů (104). V nejvyšší soutěži debutoval Iturralde González 3. září 1995, kdy řídil utkání Espanyol - Salamanca. Od roku 1998 byl na listine rozhodčích FIFA.

Iturralde González, jenž se živí prací v oblasti zubních protetik, je součástí dynastie sudích. Jeho dědeček Iturralde Gorostiaga odpískal v Primeře 84 střetnutí, s píšťalkou v ústech běhali po trávnících také další členové rodiny - otec Antón a starší bratr.

Podívejte se, jak Iturralde zamrzl při udělování žluté karty... 

... a jak dokázal elegantním skluzem zastavit útočný výpad Sergia Canalese

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace