Iván Fresneda: Obránce Valladolidu je cílem evropských velkoklubů

Ivan Fresneda v dresu Valladolidu

Mezi evropskou špičkou se jméno mladého obránce španělského Valladolidu začíná šuška čím dál častěji, což je pochopitelné s ohledem na to, jak má Iván Fresneda rozehranou sezónu, jejíž je velkým překvapením. Bude jeho vysoká úroveň v tak mladém věku stačit na to, aby dokázal přesvědčit velké kluby o tom, že jej mají angažovat?

Dny Ivána Fresnedy v dresu Realu Valladolid jsou dost dobře možná sečteny. Mladý obránce z Puzely je jedním z velkých překvapení sezóny a jeho vyspělost a fotbalová úroveň stojí za tím, že o osmnáctiletého chlapce mají zájem evropské špičky.

O možném odchodu obránce do jiného klubu se mluví prakticky od počátku zimního přestupového období, ale do jeho uzavření zbývá několik posledních dní a na teenagera z Valladolidu dorazila jen jedna konkrétní nabídka.

Jak jako první informoval deník El Desmarque Valladolid, německá Borussie Dortmund, známá svých čichem na mladé perspektivní hráče, byla prvním týmem, který se o Ivána Fresnedu začal ucházet. Bundesligový klub za hráče narozeného v roce 2004 nabídl přibližně 10 milionů eur. Hráčova výstupní klauzule ve smlouvě je ve výši 25 milionů eur a se současným předpokladem, že by o Fresnedu mohli mít zájem také Arsenal nebo Manchester United, Valladolid s díky nabídku odmítl a tlačí na její zvýšení alespoň na 15 milionů eur.

Nic to ale nemění na faktu, že hráčovi agenti byli spatřeni v sídle Valladolidu, podle informací tisku právě proto, aby pomohli uzavřít přestup hráče do bundesligového klubu. Iván Fresneda by měl každopádně sezónu ve Valladolidu dohrát a do Borussie přestoupit případně až v létě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace