Jak moc je pro Real Madrid Asensio důležitý?

Marco Asensio v dresu Realu MAdrid

Španělské reprezentační křídlo Marco Asensio by rád zůstal v královském klubu a cítí, že pro tým má svou důležitost a je schopen mu něco dát. Nabídky k přestupu mu nechybí, ale jeho prioritou zůstává Real. Na konci sezóny mu ovšem vyprší smlouva a zatím to nevypadá, že by se s klubem na prodloužení dohodl.

Marco Asensio je jedním ze sedmi hráčů, kterým k 30. červnu vyprší smlouva. Klub i všichni hráči postupně zaujímají stanoviska, která mají vyjasnit budoucnost všech. O profesionalitě hráčů nemůže být pochyb, stejně jako o důvěře Carla Ancelottiho v každého z nich. Jednotlivé případy jsou značně specifické a navzájem spolu příliš nesouvisí. Po sedmadvacetiletém hráči touží mnoho hráčů, ale on si chce i nadále plnit svůj dětský sen: hrát za Real Madrid.

Šest ze sedmi hráčů, kterým končí smlouva, bylo zapojeno do posledního pohárového utkání proti Atleticu i o čtyři dny dříve proti Bilbau. Podíleli se tak na dvou klíčových výhrách klubu a všichni do jednoho předvedli stoprocentní nasazení. Sedmým hráčem je Mariano, ten je ale ve zcela jiném postavení. Ví, že v Realu pokračovat nebude.

Oproti tomu Marco Asensio by za klub chtěl hrát i nadále. Cítí se být madridistou a to už od svého příchodu na Santiago Bernabeu. V posledních měsících nechává úspěšně myšlenky na prodloužení smlouvy za sebou a soustředí se pouze na hru, kdy se mu daří být rozdílovým hráčem.

Nabídku na prodloužení smlouvy od Realu Madrid dostal, podobně jako od dalších špičkových klubů. Jeho agent Jorge Mendes pozorně poslouchá všechny strany, ale ví, že prioritou je najít dohodu s madridským klubem, který na pravé křídlo vsadil ještě v době, kdy byl neznámým hráčem Mallorky.

Za dva až tři týdny by mělo být vše jasné. Asensio má jediný cíl: být v dresu Bílého baletu důležitým hráčem. Peníze jsou v jeho případě druhořadé a proto na plánované schůzce s vedením klubu bude řešit jedno jediné: jaká bude jeho role v týmu? Sportovní štěstí je pro Asensia na prvním místě a ví, že je na nejlepším možném místě, aby si plnil své sny.

Každý z hráčů, kterým končí na konci sezóny smlouva, má svá specifika, ale v případě Asensia jde o naprosto výjimečného hráče kvůli jeho údernosti a zejména věku, který znamená, že má hráč před sebou ještě mnoho let kariéry.

Pravdou je, že vztah Asensia ke klubu se diametrálně změnil. Nebýt Ancelottiho bezmezné podpory, v létě by pravděpodobně z klubu odešel. Od té doby ale uplynula spousta času a Real Madrid se dokonce vytáhl s nabídkou na prodloužení smlouvy. Asensiovi dal několik týdnů na rozmyšlenou, v němž by mu měl pomáhat fakt, že hraje v základní sestavě a také to, že italský trenér s ním nadále počítá.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace