Jak Osasuna přilákala Chimy Ávilu nebo Roncagliu? Díky WhatsAppu a videím fanoušků

Braulio Vázquez a Chimy Ávila (© elpais.es)

Technický ředitel Osasuny Braulio Vázquez prozradil, jakými netradičními způsoby láká hráče do klubu.

Zatímco jiné kluby se okamžitě vytasí s neodolatelnou finanční nabídkou, Osasuna patří mezi skromnější celky, proto volí jinou cestu. Možným posilám ukazuje vášeň fanoušků na stadionu El Sadar.

"Věděli jsme, že je to hodně emotivní člověk, proto jsme mu ukázali, jakou má Osasuna DNA," vysvětluje Braulio případ Chimy Ávily. Osasuna vloni vyhrála přetahovanou o argentinského útočníka San Lorenza, stačila jí k tomu částka 2,7 milionu eur, komunikační program WhatsApp a videa se slavícími fanoušky.

"Představ si, jak celý stadion skanduje 'Chimy, Chimy, Chimy'," lámal Braulio Ávilu v jedné z mnoha zpráv přes WhatsApp ještě předtím, než přišla řeč na podmínky smlouvy. "Jo, to si dovedu představit," odpověděl hráč. Dnes se hodnota 25letého forvarda blíží 25 milionům eur, které se rovnají výši výkupní klauzule.

Ávila je po Messim, Luisi Suárezovi a Benzemovi čtvrtým nejlepším střelcem La Ligy za rok 2019. "Já ani rodina si nemůžeme přát lepší místo. Vybrali jsme dobře," pochvaluje si Ávila působení v Osasuně.

"U Chimyho jsme skoro na sto procent věděli, že to zabere. Ale není jediným. Stejný postup jsme zvolili v případě Facunda Roncaglii, abychom mu vysvětlili, že jsme sice malý klub, ale s velkými kvalitami," dodává Braulio. "Když jsem pracoval ve Valencii, ukazoval jsem Jonasovi videa města. Fotbalisté jsou zkrátka jako každý jiný - hledají místo, kde se budou cítit dobře."

Podívejte se na jedno z videí, kterými Braulio Vázquez lákal Chimy Ávilu:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace