Jak se La Liga stará o hráče? Obdrží Players Pack i mnoho rad

Hráči druholigového Elche rozbalují Players Pack (© marca.es)

La Liga se o to nejdůležitější - hráče - stará každým rokem lépe a lépe. Co ze strany soutěže fotbalisté obdrží? Tajemný Players Pack i mnohé rady.

Players Pack je letošní novinkou, na kterou se může těšit každý hráč La Ligy (pod kterou spadá Primera i Segunda). Od Lionela Messiho až po Sašu Jovanoviće. "Mnozí z nich nám děkuji veřejě i při osobním setkání, líbí se jim to," říká Luis Gil, ředitel Oficina del Jugador, kanceláře, jejíž náplní je starat se o blaho hráčů. V balíčku jsou předměty a výhody od sponzorů - Movistar, Banco Santander, EA Sports či Samsung. Fotbalisté tak obdrží například zvláštní edici počítačové hry FIFA 20, jejíž obal je přizpůsoben danému klubu.

"Po předání prvních Players Packů jsme nadšení. Je to jasný důkaz, že La Liga pracuje na vztazích s hráči i sponzory," pochvaluje si Óscar Mayo, jenž má na starosti obchod a mezinárodní rozpínání soutěže. Players Pack je ale jen špičkou ledovce, Oficina del Jugador se snaží s hráči La Ligy pracovat po fotbalové i osobní stránce. "Z La Ligy se chceme hráčům i klubům co nejvíce přiblížit, mít s nimi přímý kontakt, aby poznali, co vše je se soutěží spojeno," dodává Luis Gil.

Příkladem je Guía Práctica para Jugadores y Técnicos (Příručka pro hráče a trenéry), která mimo jiné vysvětluje, jak se chovat při rozhovorech, jak se vyhnout nebezpečí nelegálních sázek, dopingu nebo rasismu, ale také to, jak důležitý je fotbal pro ekonomiku celého Španělska.

Hráče z mládežnických kategorií prozměnu La Liga posílá na stáž do USA. Pro letošní rok jich bylo vybráno 27, kterým liga zaplatí stipendium na čtyřleté studium na prestižních univerzitách, každé v průměrné hodnotě 130 tisíc dolarů. Podobnou iniciativou je Escuela de Valores (Škola hodnot). Zástupci soutěže navštěvují tréninková centra, aby vedli s rodiči vycházejících hvězd diskusi o tom, jak hráčům zajistit vzdělání a vštípit základní hodnoty.

Chystá se také spuštění mobilní aplikace Players, která umožní hráčům přístup k důležitým informacím prostřednictvím mobilního telefonu.

La Liga si zkrátka své klenoty hýčká a snaží se fotbalistům život co nejvíce zpříjemnit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace