Jak zamíchá kartami v posledním týdnu přestupů odchod Alexe Isaka z Realu Sociedad?

Alex Isak v dresu Realu Sociedad

Pod rouškou tajemství upekl Real Sociedad společně s Newcastlem překvapivý přestup, jeden z nejdražších v rámci letního přestupového období a suverénně největší v celé historii španělského klubu. Se 70 miliony eur v ruce má Real Sociedad týden času na to, aby mladého švédského útočníka nahradil a experti se přou o to, který z "náhradníků" na lavičkách španělských klubů zamíří do Baskicka.

Real Sociedad se ze dne na den stal tikající bombou. Přestupový trh se oficiálně uzavírá za sedm dní a přesně tolik času má k dispozici španělský klub na to, aby na trhu angažoval nového útočníka. A jistě bude mít z čeho vybírat.

Prodej Alexe Isaka do Newcastlu za 70 milionů eur by mohl v nejbližších dnech otřást španělským trhem. Nečekaná dohoda mezi kluby poslala útočnou sílu Realu Sociedad do úzkých a tým La Ligy bude muset velmi rychle najít adekvátní náhradu.

V žádném směru se zatím nerozeběhla jednání, ale na trhu existuje několik jmen, která by se z různých důvodů mohla hodit týmu z města San Sebastian. Klub aktuálně disponuje spoustou peněz a vzhledem k ekonomické situaci mnoha týmů La Ligy by mohla být jednání velmi pružná.

Raul de Tomás

Splňuje veškeré požadavky Realu Sociedad, je skvělým střelcem a především je ochoten opustit Espanyol. Jeho současný klub by se Tomáse jen nerad vzdal, ale při dobré nabídce bude ochoten zasednout k jednacímu stolu. Věk španělského útočníka je v porovnání s Isakem skvrnou na pohádkovém příběhu, ale ve dvaceti sedmi letech je Tomás stále fotbalově na vrcholu.

Enes Ünal

Jedna ze senzací minulé sezóny, ve které vstřelil šestnáct branek. Unal v létě chtěl odejít a využít na plno své aktuální formy, ale Getafe bylo neústupné a po zájemcích požadovalo prostě příliš. Smluvní klauzule Ünal byla stanovena ve výši 40 milionů eur, nicméně předchozí klub, Villarreal, si ponechal 30% kapitálového zisku z budoucího prodeje. Getafe tedy potřebuje zpeněžit Ünala za pořádný balík peněz, aby i na něj něco zbylo.

Umar Sadiq

Také útočník Almerie byla na pokraji odchodu v letním přestupovém období. Točilo se kolem něj hned několik zájemců, ale nováček La Ligy se nenechal zvyklat a nigerijského forwarda udržel. Přesto potřebuje Almeria co nejvíce využít svého návratu do první ligy a zpeněžit svůj tým. Umar Sadiq je v této chvíli pěšákem, kterého klub může obětovat a zároveň získat potřebné finance. Hráčský profil Sadiqa se příliš neliší od Isakova, je dobrým střelcem, ale otázkou je, zda se mu bude dařit stejně dobe, jako tomu bylo v minulé sezóně ve druhé lize.

En-Nesyri

Sevilla dlouhodobě prohlašuje, že má stabilizovaný a uzavřený kádr a s hráči již nechce hýbat, přesto platí stejně jako v případě ostatních klubů, že bude ochotna jednat. A z trojice útočníků, které má k dispozici trenér Lopetegui je právě En-Nesyri tím, kdo by mohl být obětován. V prvních dvou utkáních La Ligy navíc seděl na lavičce náhradníků, nicméně experti podotýkají, že typově se En-Nesyri liší od Isaka nejvíce ze všech zmíněných hráčů.

Griezmann

S ohledem na výši hráčova platu se bavíme o nejvíce nepravděpodobné, ale nejúžasnější možnosti, jakou Real Sociedad prostě musí chytit za vlasy. Francouzský útočník by se vrátil do týmu, kde se formoval a kde se poprvé ukázala jeho velká kvalita. Vše by ale muselo začít u samotného hráče a jeho snížení platových požadavků. Atlético Madrid by jistě odchodu hráče neobrátilo, přestože trenér Simeone nepřestává prohlašovat, že se hráčem nadále počítá.

Mariano

A konečně dominikánský útočník Mariano. I jeho přestup do Realu Sociedad je variantou, se kterou je třeba počítat. Mariano se nebude chtít vzdát svého téměř 4 milionového platu, proto se tato možnost jeví jako málo pravděpodobná, minimálně do doby, než se do jednání vloží i Real Madrid a na hráče začne tlačit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace