Jaké jsou platové stropy v Primeře a Segundě pro letošní sezónu?

Nejvyšší platový strop mají Barcelona a Real Madrid (© marca.es)

Mnoho fanoušků neví, že od letošního ročníku platí v Primera División a Segunda División platové stropy.

Ty určilo vedení LFP (Liga profesionálního fotbalu) společně s CSD (Sportovní rada), aby se neprohlubovala finanční krize klubů. Účastníci nejvyšší soutěže i druhé ligy zároveň musely prokázat očekávané příjmy. Na jejich základě pro ně byl stanoven platový strop. Jejich výši dnes LFP prozradila.

Podle očekávaní mohou na mzdách utratit nejvíce v Barceloně a Realu Madrid, a to až 190 milionů eur. To kontrastuje s Almeríí, Rayem, Valladolidem, Levante, Elche a Celtou Vigo, tedy celky, pro které je strop nejníže, a sice mezi 11 a 14 miliony eur.

Za velkou dvojkou následuje Atlético (66 milionů eur) a Valencia se Sevillou (mezi 45 a 50 miliony eur). V lepším středu se nachází Málaga, Villarreal, Real Sociedad a Athletic (mezi 30 a 40 miliony eur). Se 14 až 23 miliony eur na ročních výplatách pak musejí vystačit Osasuna, Granada, Getafe, Espanyol a Betis.

V Segunda División mohou nejvíce utratit Zaragoza, Mallorca a Sporting (mezi 7 a 10 miliony eur). Pro zbylé kluby s výjimkou Las Palmas (4 miliony eur) platí shodný strop mezi 2 a 3 miliony eur.

Pokud některý z klubů platový strop překročí, hrozí mu trest od pokuty v řádu statisíců eur až po vyloučení ze soutěže.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace