Jako doma. Barceloně se na Bernabéu nebývale daří

Barcelona dobyla Bernabéu. Opět (© marca.es)

Měl by být místem, kde bude pro Barcelonu cesta k vítězství nejtěžší, ale opak je v posledních letech pravdou. Kataláncům se na stadionu Realu Madrid nebývale daří.

Včerejší výhra 3-0 v odvetě semifinále Královského poháru, která Barcelonu posunula do finále, znovu potvrdila, jak obhájce ligového titulu umí největšího soupeře na jeho území ranit.

Úspěšné období začalo pro Barcelonu v květnu 2009 legendárním vítězstvím 6-2, tehdy ještě pod Pepem Guardiolou. Následně se na lavičce vystřídala řada jmen, úspěšnost zůstala. Z uplynulých 17 soutěžních střetnutí na Bernabéu vyhráli Blaugranas deset, třikrát remizovali a jen čtyřikrát využil výhody domácího prostředí Real Madrid.

Výjimečnost situace dokazuje fakt, že zatímco do roku 2003 uspěla Barcelona na Bernabéu ve 74 utkáních jen 13krát, od roku 2004 triumfovala ve 22 zápasech rovnou 12krát. V rámci Copy porazil Real Madrid odvěkého soka před vlastním publikem naposledy v roce 1970... 

V sobotu se na stejném místě setkají oba soupeři znovu, tentokrát v ligovém mači. S jakým výsledkem?

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace