Jako Hulk. Neuvěřitelný Adama při debutu za Španělsko zaujal. Vrátí se do Barcelony?

Adama Traoré (© marca.es)

Necelá půlhodina na hřišti v přátelském utkání proti Portugalska stačila Adamu Traorému, aby se stal hlavním tématem dnešního španělského tisku.

Fotbalista Wolves zaujal při debutu za národní tým výkonem i osvalenou postavou, díky které mu média po vzoru filmu Neuvěřitelný Hulk o zeleném silákovi přezdívají Neuvěřitelný Adama.

"Neposiluji se závažím. Dělám jiné cviky. Díky genetice mi svaly rostou velmi rychle. Každý člověk je jedinečný a musí si cvičení přizpůsobit. Tajemství je v tom, že znáte vlastní tělo a přizpůsobíte trénink vaší fyzické kondici. Získal jsem svaly díky tréninku, odpočinku a stravě. Vše musí být v rovnováze. Strava je zcela zásadní, považuji ji za velmi důležitou součást tréninku. Klíčová je i voda. Při zápasech jí přiliš nevypiji, ale udržet si poměr vody v těle je pro sportovce důležité," vysvětluje Adama Traoré a dodává, proč si před zápasem maže na ruce olej: "Bylo to tajemství, ale už to ví celý svět. Je to kvůli tomu, aby mě soupeř nemohl za ruce chytit a faulovat. Navíc mi olej pomáhá předcházet zraněním ramena."

Čtyřiadvacetiletý křídelník je spojován s možným návratem do Barcelony, kde fotbalově vyrůstal, ale nikdy nedostal šanci. Přestože z klubu neodešel před pěti lety v dobrém, návratu by se nebránil. "Neodešel jsem z Barcelony v dobrém. Přestoupil jsem, protože mi přestali dávat příležitost. Nevěděl jsem, v čem se mám zlepšit, protože mi nikdo neřekl, co je špatně. Myslím, že v mé poslední sezóně jsem udělal dost pro to, abych hrál více. Jenže mě poslali zpět do béčka, kde jsem strávil už dva roky. Byl bych býval rád, kdyby mi někdo z Barcelony vysvětlil, co musím dělat jinak. Respektuji klub, může dělat rozhodnutí, která uzná za vhodná, ale určitá pachuť zůstala. A kdyby se mi ozvala Barcelona nyní? Klidně. Neodmítl bych ji. Ale klidně bych šel i do Realu Madrid."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace