Jako v Kocourkově. De Marcosovi byla po třech měsících smazána žlutá karta

Hráči Athleticu protestují proti vyloučení De Marcose (© marca.es)

Možnost zpětného smazání žluté karty nefunguje v La Lize ideálně, případ Óscara de Marcose se přesto svojí absurditou vymyká.

Univerzál Athleticu byl v únoru vyloučen v zápase proti Barceloně poté, co obdržel druhou žlutou kartu za údajnou hru rukou. Athletic se odvolal a disciplinární komisi zaslal obrazové důkazy, že o ruku nešlo. Disciplinárka přesto nechala trest v platnosti, a tak se Athetic obrátil na španělský Sportovní správní soud (TAD).

TAD během tohoto týdne rozhodl, že v zápise o utkání byla "zjevná chyba" a De Marcose zasáhl balón do ramena a zad, tudíž nařídil anulaci žluté karty. Po 3 měsících a 14 odehraných zápasech, navíc po předposledním ligovém kole, takže smazání karty v podstatě nemá žádný smysl.

Nastává však otázka, jak to vlastě nyní De Marcos s tresty má. Po vyloučení (které pro něj zároveň znamenalo pátou žlutou kartu v sezóně) si odpykal trest v následujícím zápase. Když mu ale byla žlutá karta zrušena, platí, že si odpykal trest za 5 žlutých karet a začíná tedy od nuly, nebo zůstává na počtu čtyř napomenutí? Jak dlouho bude trvat vyřešení této tajenky?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace