Jako v lednu na Villamarínu. Barcelona opět přišla o jasný gól

Kontroverzní moment zápasu (© marca.es)

Po šlágru třináctého kola mezi Valencií se Barcelonou se hodně mluví o momentu, kdy byl Barceloně upřen regulérní gól.

Utkání skončilo remízou 1-1, vše ale mohlo být jinak, kdyby hlavní rozhodčí Iglesias Villanueva či jeho asistenti postřehli, že po střele Messiho a chybě Neta zachraňoval brankář Valencie situaci vyškrábnutím míče již evidentně zpoza brankové čáry. Nepostřehli a Katalánci tak prožili déjà vu. V loňské sezóně jim totiž došlo k podobné situaci v lednovém zápase proti Betisu na stadionu Benita Villamarína. Se stejným výsledkem, také tehdy arbitři chybovali a jasný gól neuznali.

Jordi Alba byl po situaci na Mestalle hodně rozladěný: "Každý se může splést, ale toto byla obrovská chyba rozhodčího. I já jsem z poloviny hřiště viděl, že to byl gól. V zápase proti Betisu se stalo to samé a kdo ví, možná jsme tehdy kvůli rozhodnutí arbitra přišli o titul. Není možné, aby byl míč tři metry za čárou a rozhodčí neuznal gól."

Smířlivější tón volil trenér Barcelony Ernesto Valverde: "Všichni jsme viděli, že to byl gól. Ale proti Málaze jsme prozměnu z podobné situace těžili my, když jsme dali gól po centru zpoza čáry. Nevíme, co by se stalo, kdyby gól platil, ale je jasné, že by nás to dostalo do výhodnější pozice. Byl to hodně těžký zápas."

Kapitán Valencie Dani Parejo potvrdil, že branka měla platit: "Byl to gól. Ale i rozhodčí jsou lidé. Někdy vám pomohou, jindy uškodí. Dnes jsme z jejich chyby profitovali. Pravdou je, že kdyby šla Barcelona do vedení, bylo by to pro nás hodně těžké."

Podívejte se na neuznaný gól Lionela Messiho:

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace