Jakub Jankto zakončí zraněními provázenou sezónu utkáním v Elche

Český reprezentační záložník má za sebou sezónu, kterou by nejraději hodně rychle vymazal z paměti. V dresu Getafe stihl odehrát pouze 500 minut a propásl dvanáct utkání svého klubu. Do závěrečného střetnutí v Elche jej však trenér plánuje nasadit na závěrečné minuty.

Opakovaná zranění lýtka v kombinaci s touhou Jakuba Jankta vrátit se co nejdříve do zápasu a s tím spojeným trénováním přes bolest, vedla k dlouhodobé rekonvalescenci, která českému reprezentantovi vzala větší část sezóny.

Jakub Jankto je přitom hráčem, kterého jako trenér chcete mít na hřišti. Vyzařuje ohromným charisma a dokonale chápe, co od něj Getafe očekává. A přestože jeho role na hřišti byla kvůli táhlému zranění spíše symbolická, fanoušci Getafe si hráče hodně oblíbili.

Klub i jeho příznivci jsou přesvědčeni, že v příští sezóně bude Jankto jedním z klíčových hráčů modrobílých. Pro Jankta to ale nebyl vůbec snadný rok, protože v utkání s Rayo Vallecano utrpěl záložník Getafe vážný výron, který v kombinaci se zlomeninou poslal hráče na několik měsíců na marodku.

Flores Quique, trenér Getafe, na tiskové konferenci přiznal, že hráčova touha po brzkém návrat zbrzdila rekonvalescenci. Navíc se tým přeorientoval na sestavu s pěti obránci a na levém křídle se usadil výborně hrající Mathías Olivera. Vše hraje zdánlivě proti Janktovi, ale trenér s ním do sestavy počítá.

A pokud tak nedojde k zásadnímu zvratu, měl by se Jakub Jankto objevit na hřišti v posledním ligovém utkání v Elche. V utkání, ve kterém již týmu o nic nejde, by měli šanci dostat méně vytížení hráči a navrátivší se z marodky. Jakub Jankto tak doufá, že se do sestavy prosadí a své místo již nepustí.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace