Jarošík o budoucnosti jasno nemá

Jiří Jarošík (©google.com)

Jiří Jarošík je jedním ze šesti hráčů Realu Zaragoza, kterým 30.června tohoto roku vyprší smlouva s klubem. Kromě našeho bývalého reprezentanta to jsou ještě Jorge López, Diogo, Edmílson, Lanzaro a Boutahar. Nicméně Zaragoza zatím nedala impuls k zahájení jednání s hráči, které by měla ráda ve svém kádru i pro příští ročník.

Mezi tuto skupinu se vedle Jarošíka řadí ještě Lanzaro a Boutahar. Jarošíkovi bylo v listopadu oznámeno, že by s ním klub chtěl počítat i nadále, ovšem od té doby již uplynulo mnoho vody v řece Ebro a zatím je v tomto směru ticho po pěšině. Náš stoper však prohlašuje, že necítí žádnou nervozitu a všechno nechá až na období po skončení vypjatého ligového ročníku.

„Jsem v klidu, teď se nesoustředím na svoji budoucnost. Do konce ligy zbývají necelé dva týdny a potom si promluvíme. Teď je potřeba se soustředit na to, co se děje na trávníku a zvládnout zápasy, které jsou před námi“, řekl Jarošík. Obránce Zaragozy však na začátku tohoto roku naprosto jasně předestřel, že v případě sestupu Zaragozy by se z Aragónie zcela jistě poroučel. V každém případě Jarošíkova dobrá sezóna, nepříliš vysoká gáže a status volného hráče dělají z českého obránce velmi žádanou kořist na letním fotblovém trhu. Betis Sevilla, jenž je už jen kousek od svého návratu do Primera División, má v případě dosažení svého cíle Jarošíka na seznamu případných posil.

Jarošík se dokázal vymanit ze špatného startu do sezóny, kdy kupil chybu na chybu, a druhá polovička sezóny by se u něj dala ohodnotit přídomkem velmi dobrá . Pro oba trenéry, kteří letos vedli Zaragozu patřil mezi jasné členy základní sestavy a nastoupil do 33 z 35 ligových zápasů. Souboje v Bilbau a proti Getafe zmeškal jen díky karetním trestům. „Je pravda, že jsem odstartoval sezónu v horší formě, než mám teď, ale myslím si, že mě potkalo to samé, co zbytek týmu. Teď hraje mužstvo lépe, atmosféra je lepší a všichni to pociťujeme i na svých výkonech. Teď je třeba to udržet až do konce“, poznamenal Jarošík, jenž je po Gabi druhým hráčem v pořadí, co se odehraných minut týče. Kromě toho je i lídr ve statistice počtu odebraných míčů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace