Jasný gól, zlobí se Getafe a požaduje zavedení VAR

Moment, o kterém se hodně mluví (© marca.es)

Hned v prvním kole se rozhodčí Primera División stali terčem kritiky, většina zápasů se neobešla bez jejich velkých chyb. Mezi ty nejviditelnější patří neuznaný gól Getafe do sítě Athleticu.

Azulones uhráli na horké půdě Katedrály cenný bod za remízu 0-0, mohli však mít i tři, a to kdyby rozhodčí Melero López nepřehlédl, že po šanci Bergary v prvním poločase chytil domácí brankář Kepa míč viditelně už za brankovou čárou.

"Seběhlo se to rychle, nevím, jestli byl míč už celým objemem za čárou," uvedl po zápase Kepa. Trenér Getafe José Bordalás měl jasno: "Byl to jasný gól, tento moment nás poškodil. Je to nespravedlivé. Dnes už je dostupná technologie, která podobné situace řeší, a měla by být zavedena i v La Lize."

Stejný názor vyjádřil i Fayçal Fajr: "Ve Francie se už VAR (Video Assistant Referee) používá, nechápu, proč ve Španělsku ne. Odjížděli bychom s výhrou. Přitom je jasné, že během několika let se stejně zavede."

Nespokojení mohou být s arbitrem Melerem Lópezem i Baskové, neboť po faulu Caly na Laporteho se zcela po právu dožadovali pokutového kopu, leč marně.

Podívejte se na neuznaný gól Getafe v zápase na hřišti Athleticu (v čase 0:10):

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace