Javi Varas zůstává v Seville

Javi Varas (© abc.es)

Situace brankáře Javiho Varase v Seville dostala nečekaný obrat. Ještě před startem letní přípravy bylo totiž jméno klubového odchovance zahrnuto v klubovém časopise SFC Periódico mezi hráči s nímž se pro nadcházející sezónu nepočítá. Nešlo o žádnou novinářskou kachnu, či nějaké vaření z vody. Sportovní ředitel klubu Monchi a trenér Unai Emery totiž tímto netradičním způsobem procedili na veřejnost jména, která pod aktuálním vedením nemají šanci si zahrát.

Nicméně se startem přípravy na Costa Balleně zřejmě trenér Emery poznal Varase, jenž v minulé sezóně výrazně pomohl během svého hostování Celtě Vigo k záchraně v nejvyšší soutěži, trochu blíže. Zejména jeho způsob trénování a osobnost přinutilo Unaie Emeryho změnit počáteční názor na obsazení brankářské pozice.

Oficiálně to potvrdil včera na tiskové konferenci prezident klubu José María del Nido. „Rozumnější bude, když na hostování půjde Julián, protože má několik let smlouvy před sebou a chceme hledat mužstvo, v němž dokončí svůj vývoj. A Javi Varas je hráčem Sevilly. Došlo se k přesvědčení, že Javi Varas a Beto budou tvořit dobrý brankařský tandem pro první tým".


Javi Varas měl nabídky hned z několika klubů, ovšem pouze formou hostování. Navíc ve všech návrzích šlo o to, že kluby byly ochotny zaplatit pouze nějakých 30% hráčova platu. Takže tato operace by byla pro Sevillu krajně nevýhodná. Nejenže by musela vydat peníze za přestup a plat gólmana nového, ale ještě dotovat prakticky kompletní mzdu Javiho Varase.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace