Je to risk, říká k odvážnému rozestavení Guardiola

Pep Guardiola (© marca.es)

Pep Guardiola znovu překvapil, když do včerejšího těžkého duelu na San Siru nasadil formaci 3-4-3.

Sázka na odvážné rozestavení kouči Barcelony vyšla, jeho svěřenci stadion AC Milán dobyli výsledkem 3-2. Podobný kousek zkusil Guardiola už na Mestalle, kde se však musel v ligovém střetnutí spokojit s bodem.

V obou zápasech se soupeři Barcelony dokázali dostávat do šancí, samotný Guardiola přiznává, že je útočné schéma riskantní: "Je to riskantní, soupeř se více dostává na dostřel, ale nám to dává větší kontrolu nad hrou a více gólových příležitostí. Když hrajete na místě, jako je San Siro, a chcete mít zápas pod kontrolou, můžete buď obětovat jednoho beka nebo útočníka. Já se rozhodl pro hru se třemi obránci, kteří jsou rychlí a silní."

Může být rozestavení 3-4-3, které musí hřát na srdci všechny fotbalové romantiky, úspěšné i v současném fotbale? Odpověď na to možná dá nadcházející El Clásico a mistrovství světa klubů. I během nich by totiž Guardiola mohl právě k této formaci sáhnout.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace