Je to sportovní krize, ne krize uvnitř klubu, tvrdil Bartomeu. Členové sepsali petici na jeho odstoupení a Setién bude Barcelonu žalovat

Quique Setién (© marca.es)

Vnitřní problémy Barcelony se přenesly z minulé sezóny i do letošní, jejich společným jmenovatelem je osoba prezidenta Josepa Marii Bartomeua.

"Je to sportovní krize, ne krize uvnitř klubu," uvedl Bartomeu po debaklu 2-8 od Bayernu v Lize mistrů. Jenže ve skutečnosti je právě Bartomeu ostře kritizován fanoušky i lidmi z okolí Barcelony. Členové klubu sepsali petici o nedůvěře současného vedení v čele s Bartomeuem, a protože už má dostatečný počet podpisů, musí ji Barcelona věnovat pozornost.

Nejde o jediný Bartomeův problém z minulých dnů. Včera totiž zveřejnil prohlášení bývalý trenér Barcelony Quique Setién, jenž tvrdí, že byl o odvolání, ke kterému došlo v polovině srpna, oficiálně informován teprve tuto středu. Klub se chystá žalovat o 4 miliony eur, tedy mzdu, která by mu náležela, pokud by byla dodržena smlouva s platností do roku 2021.

"Po měsíci naprostého ticha ze strany vedení Barcelony a po několika žádostech z naší strany (trenérského týmu) jsme byli teprve včera burofaxem (služba na doručování dokumentů, u níž musí adresát potvrdit převzetí, může proto sloužit jako důkaz) oficiálně informováni. Zmíněná komunikace ukazuje jasný úmysl vedení nedodržet smlouvy ze 14. 1. 2020. V mém případě klub i prezident 17. srpna oznámili můj okamžitý odchod, nicméně až včera 16. září (o měsíc později) mi bylo poprvé písemně potvrzeno rozvázání smlouvy," uvedl Setién. "K našemu překvapení nám bylo dále sděleno, že v budoucnu dojde k našemu přemístění v rámci klubu."

"Vzhledem k výše zmíněnému jsme byli donuceni předat celý spor do rukou advokátů a jsme připraveni podniknout potřebné právní kroky."

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace