Jedenadvacítka ještě musí ladit

Reprezentace U 21 (©mybetinfo.com)

Španělská jedenadvacítka pod vedením kouče Luise Milly odehrála v úterý proti Bělorusku poslední přípravný zápas před červnovým Mistrovstvím Evropy této věkové kategorie, které pohostí Dánsko.

Do úvodního hvizdu turnaje, na kterém se mimo jiné bude bojovat i o účast na Olympijských hrách v Londýně, kde Španělé absentují od olympiády v Sydney již dvanáct let, zbývá ještě 72 dní. A po posledních domácích přátelských soubojích právě s Běloruskem a Dánskem (zápas ve Francii odehráli především hráči narozeni v letech 1990 a 1991), které nezanechaly úplně přesvědčivý dojem, mají mladí Španělé ještě hodne co dolaďovat a vylepšovat. S Dány se v únoru vyhrálo jen těsně (2:1), s Bělorusy jedenadvacítka uhrálo pouze remízu 1:1. Jistě, šlo pouze o zkoušky, ale zatím je ještě dlouhá cesta k optimálnímu výkonu, který by příslušel těmto hráčům tak zvučných jmen.

Pro Luise Millu zůstávají některé posty v sestavě nadále otevřené a není zdaleka rozhodnut, kterému hráči nakonec dá větší důvěru. Jedním z nich je například pravý obránce. Martín Montoya z Barcelony vstoupil rázně do sestavy a dal tak rychle zapomenout na zraněného Césara Azpilicuetu, jenž hájí barvy Olympique Marseille. Ovšem to, jakou ikonou Azpilicueta v tomto týmu je, vedle toho, že nosí kapitánskou pásku, dává tušit, že se do týmu vrátí, hned jak se zotaví z poranění kolene a post napravo bude patřit asi jemu. Nehledě na to, že samotný trenér se o bývalého obránce Osasuny velmi zajímá, a několikrát ho sledoval v akci. Rovněž ve středu obrany mohou nastat pochybnosti. Víctor Ruiz byl proti Dánsku vyloučen a pak ze sestavy zmizel. Stoper z Neapole je sice stálý člen kádru, ale není vyloučeno, že Fontás mu může místo vyfouknout, zejména díky větší univerzálnosti barcelonského zadáka.

Také na levém obránci má kouč jedenadvacítky více alternativ. Dídac Vila, jenž nedávno přestoupil do AC Milán, si v závěrečném sprintu vybojoval post v základu a odehrál na tomto postu dva velmi dobré duely. Jako vlčáci na jeho zaváhání čekají Jordi Alba, Canella, nebo José Ángel. Naproti tomu na ostatních postech vypadá všechno mnohem jasněji. Javi Martínez, Mata (proti Bělorusku nebyli kvůli povinnostem v A týmu), Capel, Bojan, Ander, Rubén Pérez, Parejo, Adrián, či Thiago budou pro vládce střídačky Millu v Dánsku zcela nepostradatelní. Trenér si je vědom toho, že na tomto základu se vybudoval postup na evropské galapředstavení a chce ponechat soudržnost tohoto kádru, ze kterého již ale vypadl například Canales z důvodu jeho mizivé herní praxe v Realu Madrid. Na konci května, kdy bude oznámena konečná nominace poznáme oněch 21 vyvolených, kteří budou bojovat o slávu španělské kopané. V každém případě to bude skvělé mužstvo.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace