Jedenadvacítka obhájila titul mistrů Evropy

Radost mladých Španělů po vstřeleném gólu (© uefa.com)

Fotbalisté Španělska do jedenadvaceti let porazili ve finále evropského šampionátu Itálii 4:2 a dokázali tak obhájit trofej, kterou získali již před dvěma lety na turnaji v Dánsku. Celkově je to již čtvrtý španělský titul v této věkové kategorii celé historie.

Jinak utkání mělo klasický scénář. Španělé naskočili do zápasu s cílem rozhodnout co nejdříve a gól talentu z Barcelony Thiaga Alcántary, po nahrávce Moraty, ho jen podpořil. Italové sice záhy srovnali, ale z nerozhodného stavu se příliš dlouho neradovali. Thiago, tentokrát z přihrávky Kokeho ztlumil případnou snahu protivníka o vzdor. Další trefa Thiaga přišla zanedlouho, když promněnil penaltu po faulu na Tella.

Definitivu dal zápasu další gól z penalty, naprosto jasné, po faulu na Montoyu. Tentokrát ji proměnilo eso ve španělské sestavě Isco. Byť se Italové zmohli ještě na zkorigování výsledku, o celkovém vítězi dávno nebylo sebemenších pochyb. Hattrick Thiaga navíc vstoupil do historie, neboť se doposud žádnému hráči nepodařilo třikrát skórovat ve finálovém duelu od chvíle, kdy se hrají na jeden zápas. Álvaro Morata se se čtyřmi zásahy stal nejlepším kanonýrem turnaje.


Itálie – Španělsko 2:4 (1:3)

G: 5.Thiago – 0:1, 9.Immobile – 1:1, 30.Thiago – 1:2, 37.Thiago – 1:3, 66.Isco penalta – 1:4, 79.Borini – 2:4.
Španělsko: De Gea – Montoya, Bartra, I.Martínez, Moreno – Illarramendi, Koke (87.Camacho), Thiago – Tello (71.Muniain), Morata (80.Rodrigo), Isco

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace