Jen lavičky Athleticu a Realu Madrid zůstávají prázdné

Přijde Carlo Ancelotti na lavičku Realu Madrid? (© marca.es)

Určení trenéra je pro každý fotbalový klub prioritou, neboť se podílí na výstavbě týmu. Většina účastníků nadcházejícího ročníku Primery má splněno, výjimku tvoří jen Athletic a Real Madrid.

S oběma kluby jsou spojována konkrétní jména, která však zatím nebyla potvrzena oficiálně. Athletic by měl po Marcelu Bielsovi převzít Ernesto Valverde, jenž skončil ve Valenci. Jeho příchod do Bilbaa se zdá být jen otázkou času.

Real Madrid to má složitější. Carlo Ancelotti je hlavním favoritem, jenže Ital je pod smlouvou v PSG, které se ho odmítá vzdát minimálně do té doby, než najde nástupce. A to se francouzskému celku zatím nedaří.

Valencia se zařadila mezi šestici klubů, které již potvrdily nové jméno na lavičku. Po Valverdem převzal Netopýry Miroslav Đukić, jenž na Mestalle našel novou motivaci, kvůli níž opustil Valladolid.

Domino efekt znamenal angažmá ve Valladolidu pro Juana Ignacia Martíneze. Jím uvolněný post v Levante prozměnu spadl do klína Joaquínu Caparrósovi.

K obměně sáhla i Celta Vigo, přestože Abel Resino splnil cíl v podobě záchrany. Nahradil ho Luis Enrique, jehož tak čeká první sezóna v čele mužstva hrajícího Primeru.

Mnohem zkušenější je Bernd Schuster. Možná i proto dostal v Málaze nezvykle dlouhou smlouvu na pět let. Na Němece čeká nelehký úkol - nahradit Manuela Pellegriniho, strůjce nejlepší Málagy historie.

Real Sociedad chtěl udržet Philippa Montaniera, ten dal ale nakonec přednost návratu do vlasti. Jagoba Arrasate, další debutant v La Lize, se pokusí navázat na skvělý rok.

Práci si udrželi Tito Vilanova v Barceloně, Cholo Simeone v Atléticu, Pepe Mel v Betisu, Paco Jémez v Rayu, Unai Emery v Seville, Luis García v Getafe, Javier Aguirre v Espanyolu, Lucas Alcaraz v Granadě a José Luis Mendilibar v Osasuně. Ti všichni měli platný kontrakt, případně se dohodli na jeho prodloužení.

Místo si nejdéle drží Pepe Mel, jehož čeká v Betisu čtvrtá sezóna. Naopak Emery, Aguirre a Alcaraz přebrali týmy v průběhu uplynulé sezóny.

Elche a Villarreal, dva jistí postupující ze Segundy, oznámily, že zůstanou u současných koučů, tedy Frana Escriby a Marcelina Garcíi Torala. Třetí postupující vzejde z dvojice Almería a Girona, ani u nich se změna neočekává, Javi Gracia i Rubi mají silnou pozici.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace