Jesé zvedl Florentina ze židle

Jesé Rodríguez (© google.com)

Jesé Rodríguez je klenot na koruně cantery Bílého baletu. Rodák z Kanárských ostrovů, klíčová postava souboru Alberta Torila, už nějakou dobu pořádně buší pěstí na vrata prvního týmu. Aby dostal příležitost, kterou každý týden podkládá svými výkony v druholigové Castille. A včerejší individuální akce, v zápase proti Alcorcónu, který byla jeho rozlučkou se stadionem Alfreda di Stéfana, po níž uzavřel skóre na konečných 4:0, to byla lahůdka, na které si mohl smlsnout i pravidelný návštěvník druholigových soubojů jeho rezervy, prezident Florentino Pérez.

Pár minut před koncem Jesé sebral u postranní čáry míč, v tu chvíli byl blíž středové lajně, než šestnáctce Alcorcónu. Zvedl hlavu, obhlédl, kde je soupeřova svatyně a se svoji tradiční drzostí a odvahou prokličkoval až k ní. Cestou za sebou nechal Fernanda Salese, Nagoreho, Moru, Laguardiu, Rubéna Sanze a brankáře Manua. Balón samozřejmě s klidem uklidil do branky. Prezident nemohl zůstat sedět a ve stoje aplaudoval útočníkovi s desítkou na zádech – hráči, pro nějž má obzvlášť velkou slabost.

„Jestli Jesého nevytáhnou do prvního týmu, ať Valdebebas radši zavřou“. To je asi věta, která je v uličkách sportovního centra Realu Madrid pravděpodobně nejvíc slyšet ve chvíli, kdy se hovoří o šikovném mladíkovi. A  něco pravdy na tom asi bude. Politika práce s mládeží je v Realu Madrid věčně kritizována za odchody nadějných fotbalistů a odchod Jesého by dal zapravdu všem těm věčným remcalům, jimž se nelíbí vedení a řízení továrny na talenty ve Valdebebas.

V letošní sezóně, která byla jeho premiérová v Segunda División, Jesé nasázel skvělých 22 branek a o jednu trefu tak překonal dosavadního rekordmana mezi střelci rezervy Realu v jednom ligovém ročníku, jímž nebyl nikdo jiný než legendární Emilio Butragueño. Nehledě na to, že fanoušci, kteří pravidelně přicházejí do ochozů Di Stéfana jsou z Jesého výkonů paf a ob týden si naplno užívají a vychutnávají jeho fotbalové verše a kouzla. Důkaz přišel v okamžiku, kdy ho trenér Toril stáhnul ze hřiště. „Florentino, tenhle se neprodává“, provolávalo sborově publikum a na nejvyšího muže klubové hierarchie. Jenže Péreze asi nebude složité přesvědčit. Pro Castillu má slabost a pro Jesého tuplem.

Madridistas dlouhé roky touží po Španělích a odchovancích v áčku. Jesé obě tyto podmínky splňuje. A navíc v něm dřímá potenciál budoucí světové star. Schopný přejít jeden na jednoho, s čichem na góly – jedinečný. Neymar Florentinovi nevyšel, takže zůstat bez Jesého, to si už prostě nemůže dovolit.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace