Ještě nemám sebevědomí, řekl Griezmann. S Messim a Suárezem se teprve poznávají

Antoine Griezmann (© as.com)

Antoine Griezmann zatím v Barceloně nepředvádí výkony, které by odpovídaly jeho ceně. Francouz v rozhovoru prozradil, že ještě nemá potřebné sebevědomí.

"Pořád se učím, snažím se pochopit, jak mí spoluhráči hrají. Vím, že mě tým potřebuje, ale občas je to těžké. Když mám míč, chybí mi sebevědomí k přihrávce nebo střele. Ale to přijde časem," uvedl Griezmann, za něhož Barcelona v létě zaplatila Atléticu 120 milionů eur. "Nevyměnil jsem Atlético za Barcelonu kvůli trofejím nebo Lize mistrů, ale abych se naučil jiný herní styl, filozofi a nové věci v osobní rovině. Opravdu bylo mým cílem vyzkoušet si fotbal v týmu, který vyznává jiný styl. Vždyť i Atlético může kdykoliv ligu nebo Ligu mistrů vyhrát."

Častým tématem je Griezmannův vztah s Luisem Suárezem a zejména Lionelem Messi, který podle tisku nemá být ideální. Novináři rádi hledají akce, ve kterých Messi místo přihrávky na Griezmanna zvolil jiné řešení, a upozorňují na ně. Samotný Griezmann přiznává, že se s novými útočnými kolegy teprve seznamuje: "Jsem nesmělý, nejsem typ člověka, který začíná konverzaci. Není pro mě snadné se s někým bavit. Luis, Leo a já se poznáváme, už spolu chodíme na večeře. Náš vztah se časem může jen zlepšit. Je jasné, že pokud se nám bude dařit na hřišti, pomůže to."

"Moc jsme se neviděli, protože když jsem se připojil k týmu, zranil jsem se a trénoval individuálně, ne s týmem," dodává Messi. "Ale určitě budeme mít možnost se lépe poznat."

Osmadvacetiletý Griezmann je v Barceloně více svázán taktikou. Heat mapy, které sledují hráčův pohyb na trávníku, potvrzují, že zatímco v Atléticu a národnímu týmu patřila Griezmannova volná pozice s pohybem po celé útočné třetině, v dresu Katalánců pracuje výhradně na prostoru levého křídla.


Srovnání Griezmmanovy heat mapy v zápase za Francii (vlevo) a Barcelonu (vpravo).

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace