Jestli někdo ví, jak očistit moji čest...

Ballesteros domlouvá Cristianovi (© google.com)

Sergio Ballesteros byl v posledních dvou letech pro příznivce Levante hrdinou. Po každém utkání se šel sedmatřicetiletý kapitán poděkovat svým věrným fans. Cítil se milovaný a obdivovaný. Nebylo málo transparentů v hledišti, které dokazovaly obdiv vůči jeho personě. „Ballesteros, legend“, s portrétem valencijského stopera nakresleným uhlem, patřila v ochozech mezi ty nejpočetnější. Jenže všechno tohle hezké skončilo. Ballesteros se v těchto dnech cítí spíš jako prašivý, nařčený nejprve svým spoluhráčem (Barkero), později i LFP z toho, že usnadnil cestu Deportivu k vítězství ve vzájemném ligovém souboji 31.kola na Ciutat de Valencia (0:4), hraného 13.dubna. Pomyslným prstem na něj ukázal i trenér granotas Juan Ignacio Martínez, jenž ho přestal povolávat do zápasových nominací na základě podezření, která se vyrojila kolem jeho postavy.

Ballesteros si teď prožívá dva týdny hotového pekla, kdy v noci dokáže zamhouřit oko „tak na jednu, dvě hodiny“. A trvalo dlouho, než se objevil na veřejnosti, aby vyjádřil své pocity. „V této profesi jsem skoro dvacet let. Jestli někdo ví, jak očistit moji čest...“, téměř žadonil včera dopoledne střední obránce Levante aniž by se ještě rozhodl, jestli podá proti Barkerovi žalobu za ona obvinění proti němu a jeho spoluhráčům (Munúa, Juanfran a Juanlu), která vyřkl v poločasové přestávce výše zmíněného utkání.

„Kapitán Levante se nezaprodá. Mně osobně se sázení nelíbí, ani nesázím, je třeba bojovat ve prospěch čistoty fotbalu“, vzkázal Ballesteros těm, kteří poukazují na domnělý prodej zápasu. Protikorupční policie teď má půl roku na to, aby vyšetřila obvinění z ovlivňování výsledku ze strany LFP proti těmto fotbalistům. V samotném klubu roste počet lidí, kteří se staví na stranu Barkera, neboť se domnívají, že k něčemu podivnému v prvním poločase zápasu Levante – Deportivo, který skončil výsledkem 0:3, opravdu došlo. „Chtěl jsem po Barkerovi vysvětlení toho obvinění“, řekl Ballesteros, „ale nedokázal mi ho dát. Lidé se mohou mýlit a později uznat chybu, jestliže mají dobré srdce. Nejsem tak nenávistný, abych neodpustil až do konce svých dní“.

Nicméně Ballesteros alespoň ocenil skutečnost, že se Levante zachránilo tři kola před koncem ligové soutěže, především díky, podle jeho slov, jednotě v mužstvu, které se znovu spojí až uplyne nějaký čas a zapomene se na napětí a pochybnosti, vytvořené na základě obvinění z podvodu. I když těžko říci, které tváře se v kabině granotas sejdou po dovolené. Ballesteros sice má smlouvu i pro příští sezónu, neboť odehrál víc jak 25 mistrovských zápasů a tím pádem se mu automaticky prodloužila o rok, ale vedení klubu jasně naznačilo, že se okamžitě zbaví toho, kdo bude nějak namočen do korupční aféry.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace