Joan Laporta rozhoduje o osudu Xaviho: Barcelonu prý trenér opustí po sezóně

Xavi Hernandez v utkání La ligy

Prezident katalánského klubu se podle informací ze španělského tisku v těchto hodinách rozhoduje o tom, zda se po sezóně rozloučí s trenérem Xavi Hernandezem. Původní dohoda o tom, že bude katalánský trenér na lavičce pokračovat údajně padla poté, co v pozápasovém rozhovoru Xavi vyjádřil pochybnosti o konkurenceschopnosti klubu, čímž si proti sobě poštval vlastníka Barcelony, Joana Laportu, stejně jako sportovního ředitele Deca.

Zvrat ve vývoji vztahu mezi současným trenérem Barcelony, Xavi Hernandezem, a vlastníkem klubu, Joanem Laportou. Prezidenta katalánského klubu nenechala chladným už porážka s Gironou před dvěma týdny, ale pověstnou poslední kapkou byla slova Xaviho, který uvedl, že z finančních důvodů nebude Barcelona schopná konkurovat Realu Madrid a dalším evropským klubům.

Xavi vyzval také k větším změnám v týmu a zároveň varoval fanoušky, aby neměli velké očekávání, protože klub není v pozici, kdy by mohl podepsat jakéhokoli hráče, na kterého si ukáže. Slova vyvolala u vedení klubu velké zděšení a zklamaný prezident Laporta se po rychlé dohodě se členy sportovní komise a dalšími vrcholnými manažery rozhodl, že odstoupí od domluvy s Xavim z konce dubna. Podle ní měl Xavi dále pokračovat na lavičce klubu.

To, že se nálada v klubu výrazně změnila, potvrzuje i fakt, že k dalšímu ligovému zápasu v Almerii Joan Laporta neodcestoval. „Mně osobně nikdo nic neřekl. Vztahy mezi námi se nezměnily. Na utkání odcestoval viceprezident. Situace není jednoduchá, ale pracujeme na ní. Jsem v klubu spokojený a těším se na předsezónní přípravu. Tu plánujeme se sportovním ředitelem a já to vnímám jako možnost zůstat součástí nejlepšího klubu na světě. Mám ambice vyhrávat, jen jsem řekl, že ekonomická situace není nejlepší,“ řekl Xavi, který zdůraznil, že jeho motivace pracovat v Barceloně se nijak nezměnila.

Podle španělského tisku budou ovšem poslední ligové zápasy pouhou labutí písní Xaviho v Barceloně. Neočekává se, že by katalánský klub oznámil výměnu trenéra dříve než po zápase proti Rayo Vallecano. Vítězství Barcy by dalo klubu definitivní jistotu druhého místa ve španělské lize. Poté budou mít všichni aktéři zhruba týden na to, aby proběhlo poslední kolo rozhovorů, ale opravdu nikdo nepředpokládá, že by Xavi zahájil předsezónní přípravu na lavičce Barcelony.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace