Joao Félix odletěl do Londýna, v Chelsea bude z Atlética hostovat do konce sezóny

Joao Felix bude hostovat v Chelsea

Portugalský útočník, který s Atléticem Madrid prodloužil smlouvu do roku 2027, v úterý odletěl do Londýna, aby absolvoval vstupní lékařskou prohlídku a kluby mohly potvrdit hostování hráče do konce sezóny. To bude bez opce na odkoupení útočníka a Chelsea za něj zaplatí přibližně 11 milionů eur.

Joao Felix se v nejbližších hodinách stane novým hráčem anglického prvoligového klubu. S Chelsea se dohodl na hostování do konce sezóny poté, co ráno odcestoval na ostrovy, aby formálně stvrdil svou smlouvu o zapůjčení. Než se však portugalský hráč upíše klubu ze Stamford Bridge, musel s Atléticem vyřešit poslední překážku, která bránila dohodě klubů, a to bylo prodloužení smlouvy až do roku 2027.

Prodloužení smlouvy mezi hráčem a klubem jde ruku v ruce se strategií Atlética, která má zajistit snížení ročních odpisů a tím poskytnout větší manévrovací prostor pro přísný platový strop. Ve skutečnosti bude Joaa Felixe téměř výhradně platit Chelsea, která nad rámec platu mezi 5 a 6 miliony eur uhradí Atléticu dalších 5 milionů eur. Celková suma za zapůjčení hráče tak londýnský klub vyjde na 11 milionů eur.

Jakmile si Atlético s Chelsea upřesní poslední detaily hostování, což je očekáváno ještě v průběhu úterý, stane se Joao Felix oficiálně hráčem Blues. Portugalský útočník totiž již podstoupil v Londýně příslušnou vstupní lékařskou prohlídku. Od té doby bude mít čas necelých šest měsíců na to, aby dokázal že daleko od trenéra Simeoneho dokáže naplno rozvinout a předvést svůj talent, což by mu otevřelo dveře k tomu, aby si v létě mohl vybírat mezi zájemci, kteří by byli ochotni nabídnout za něj Atléticu nemalé peníze. Atlético se portugalskému hráče nechce jen tak vzdát a záměrně do smlouvy o hostování nepřidalo opci na odkoupení útočníka, kterého stále považuje za klíčového.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace