Joaquín chce na dresu jmenovku Hulio. Pravidla to dovolují

Joaquín začne sezónu s novým vzhledem (© marca.es)

Vtipná scénka s Joaquínem a Júliem Bapristou se možná dočká další kapitoly, kapitán Betisu uvedl, že požádá La Ligu o povolení nosit na dresu jmenovku Hulio.

Oba hráči spolu v minulosti působili v Málaze a Joaquín v jednom rozhovoru s vážnou tváří uvedl, že jeho koníčkem je tenis, což Baptistu rozesmálo, neboť věděl, že to není pravda. "Nikdy v životě tenis nehrál a řekne, že tenis," smál se Baptista. "Ani neumím držet raketu, Húlio," dodal se smíchem Joaquín.

Historka se ve Španělsku těší obrovské popularitě, prodávají se trika s tváří Joaquína a nápisem Hulio, který nosí samotný Joaquín na kopačkách. Sedmatřicetiletý veterán k tomu říká: "Je neskutečné, jak se toho lidé chytili. Když jdu po ulici, každý mě oslovuje Hulio, ne Joaquín. Ten rozhovor zaznamenal takový boom, že jsem si to dal na kopačky a teď promluvím s vedením La Ligy, jestli mi povolí nosit na dresu jmenovku Hulio."

Vždy dobře naladěný Joaquín možná prohlásil vše v nadsázce, pokud by ale o změnu jmenovky opravdu požádal, s největší pravděpodobností by dostal zelenou. La Liga na dresech přezdívky povoluje za předpokladu, že nejsou zaregistrovanou obchodní či reklamní značkou. Někdejší obránce Sevilly Escudé měl na dresu akronym SQD, který se foneticky shoduje s jeho příjmením. Ani u Brazilce Kaká z Realu Madrid nešlo o skutečné jméno, jeho spoluhráči Guti přišel se jmenovkou Guti HAZ, jež odkazovala na jeho příjmení Hernández a zároveň jména potomků Aitora a Zairy.

Podívejte se na slavnou část rozhovoru s Joaquínem a Júliem Baptistou:

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace