Joaquín vstřelil gól i v 15. sezóně v La Lize

Joaquín (© marca.es)

Joaquín Sánchez zařídil dvěma góly vítězství Betisu nad Deportivem. A pro zkušeného fotbalistu to nebyly ledajaké trefy, znamenaly totiž, že pokračuje jeho série alespoň jedné vstřelené branky v každé sezóně Primera División.

Joaquín debutoval v La Lize v dresu Betisu před více než šestnácti lety a ve všech předchozích 14 sezónách poznal minimálně v jednom případě gólovou radost, díky brance do sítě Pantilimona se mu to podařilo i v té patnácté.

V tomto ohledu jsou Joaquínovi v patách Lionel Messi (skóroval ve všech 14 sezónách) a Gerard Piqué (11), k němuž se může přidat Markel Susaeta (v letošní sezóně zatím gól nedal, v předchozích 10 ano). Rekord drží Piru Gainza (alespoň jeden gól v každé z 19 sezón v Primeře), následují Gento a Santillana (17)

Rodák z Cádizu, jenž působil také ve Valencii a Málaze, se navíc ve věku 36 let a 57 dní stal nejstarším střelcem v prvoligové historii Betisu. Může se pyšnit i nejvyšším počtem startů v La Lize (457 zápasů) ze všech aktivních fotbalistů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace