José Enrique promluvil o boji s nádorem na mozku: Myslel jsem, že umřu

José Enrique (© marca.es)

José Enrique v roce 2017 ukončil aktivní kariéru kvůli problémům s kolenem, osud mu ale připravil ještě jeden zápas - se zákeřnou nemocí.

Lékaři vloni objevili někdejšímu fotbalistovi Celty, Villarrealu, Newcastlu, Liverpoolu či naposledy Zaragozy zhoubný nádor na mozku. O boji o život promluvil v rozhovoru pro The Times.

"Snažil jsem se zůstat pozitivní. Pravdou je, že jsem se lépe smířil s nemocí než s koncem kariéry. Ale když mi lékaři řekli, že mám v hlavě maligní tumor, jako první jsem myslel na to, že umřu. Když jste profesionální fotbalista, připadáte si neporazitelný, protože jste v dobré formě, ale když se stane něco takového, vyděsí vás to," vypráví 33letý José Enrique.

"Začalo to na večeři v Londýně. Bolely mě oči z osvětlení a bratr mi řekl, že to asi bude migréna. Poté jsem nemohl usnout, protože mě bolela hlava. Doktor v hotelu mi dal prášky na spaní, ale když jsem se vzbudil, špatně jsem viděl na levé oko. Řekl jsem bratrovi, že mám strach a musím do nemocnice. Do Londýna se chystala kvůli výletu do Disneylandu i snoubenka Amy, místo toho za mnou musela do nemocnice. Lékaři mi sdělili, že mám vzácnou formu nádoru, která postihne jednoho člověka z milionu. Tlačil na nervy, proto jsem špatně viděl. Okamžitě jsem musel na operaci, protože čím déle by nádor zůstal v hlavě, tím více problémů by mohl způsobit."

"Zároveň mi řekli, že po operaci budu muset absolvovat radioterapii, chemoterapii a protonovou léčbu. Vše jsem podstoupil a v dubnu mě čeká kontrolní vyšetření. Lékaři se chtějí ujistit, že léčba zabrala. Až do konce života budu docházet na kontroly."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace