Joselu si působivou sezónou v Realu vystřílel přestup do Kataru

Joselu slaví branku v dresu Realu Madrid

Čtyřiatřicetiletý španělský útočník Joselu se během uplynulé sezóny v Realu Madrid dokázal prosadit ve velké konkurenci a nastřílel sedmnáct branek, což je mimochodem stejně jako brazilský sniper Rodrygo. Dobré výkony mu přinesly novou výzvu a podpis poslední velké smlouvy před koncem kariéry. Rodák ze Stuttgartu po madridském uplatnění opce obratem přestupuje do katarského Al Gharafu a pro mnoho fanoušků je to velké překvapení poté, co Carlo Ancelotti potvrdil, že se španělským útočníkem počítá.

José Luis Mato Sanmartín, ve fotbalových kruzích znám jako Joselu, se po ročním hostování v Realu Madrid do Espanyolu nevrátí. Bílý balet se rozhodl na útočníka uplatit opci ve výši 1,5 milionu eur, nicméně hráč bude obratem prodán do katarského Al Gharafu, se kterým se Joselu dohodl na smlouvě.

Přestup by čtyřiatřicetiletého hráče čekal i v případě jeho návratu do Espanyolu, který dostal od stejného klubu šanci hráče zpeněžit a čekalo se jen na to, který z klubů se ujme jednání s Al Gharafem. Plánovaný odchod Josela na Blízký východ je velkým překvapením pro fanoušky poté, co byl italský trenér Carlo Ancelotti s jeho výkony v sezóně velmi spokojen a potvrdil, že s ním v týmu počítá i do nadcházejícího ročníku.

Nejvýraznějším momentem španělského útočníka v dresu Realu Madrid byla rozhodující branka odvetného utkání semifinále Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Uplynulá sezóna ale nebyla prvním kontaktem Josela se šatnou Bílého baletu. Do té se podíval již v letech 2009-2012, kdy pravidelně nastupoval za rezervní tým a dvakrát nastoupil i v A týmu. Od té doby započal kolotoč hostování, které ukončily až tři úspěšné roky v Alavesu a zasloužený přestup do Realu po mezipřistání v konkurenčním Espanyolu.

Joselův odchod do katarského Al Gharafu se bude časově shodovat s odchodem dalšího madridského hráče. Obránce Nacho se po vypršení smlouvy a jejím neprodloužení na konci června připojí k Al Quadsiahu, se kterým již podepsal smlouvu. Stejně jako v Joselově případě, i u něj hrály v rozhodování velkou roli výrazně rozdílné platové podmínky.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace