Juan Carlos prozatím nejlepší posilou Betisu

Juan Carlos (© betisweb.com)

Betis Sevilla si užívá zaslouženého volna po jednom z nejlepších ligových rozjezdů posledních let. Kostra týmu, jemuž udílí pokyny z lavičky Pepe Mel, je tvořena hráči, kteří v A týmu působili již loni, nicméně v létě přeci jen přišlo do kádru dalších osm nových tváří, které rovněž přispěli svým dílem k tomu, že na stadiónu Benito Villamarín se nyní mohou tetelit blahem nad prozatímní pátou příčkou v domácí fotbalové hitparádě. Pojďme se tedy podívat, jak si nováčkové v zelenobílém dresu v úvodních sedmnácti kolech ligového ročníku 2012-13 vedli.

První posilou, která podepsala smlouvu, byl Salvador Agra. Dvacetileté portugalské křídlo, jež působilo v Olhanense, dospělo s vedením verdiblancos k dohodě již v lednu 2012, nicméně v portugalské lize ještě dohrálo rozběhnutou sezónu a k zelenobílým barvám se připojilo až v červnu. První měsíce Salvadora Agry v Betisu nebyly špatné. Ukázal předenosti, kvůli nimž ho klub angažoval. Rychlost, zarputilost, vytrvalost, ovšem jeho kopačky postrádaly mimo jiné více přesnosti...Takže sice začal sezónu jako člen základní sestavy, nicméně po souboji s Atléticem Madrid, v němž zacílil jedinkrát do černého, se polehounku vytratil z ideálů trenéra Mela. Odehrál deset ligových zápasů a tři v Copa del Rey.

Dalším pánem na holení, jenž měl posílit Betis, byl Ruben Pérez. Ten přišel na roční hostování z madridského Atlética s jasným posláním – nahradit ve středu pole odcházejícího Irineye. Přestože mu místo v záloze nakonec vyfoukl Cañas, Pérez ve dvanácti zápasech co odehrál v lize a poháru předvedl docela slušné výkony. Na začátku července klub oficiálně oznámil příchod Joela Campbella. Kostarický záložník taktéž dorazil na hostování na jednu sezónu a jak jeho výkony, tak zápasové minuty, začínaly postupem času narůstat. Svoji top verzi nastínil v souboji proti Deportivu na stadiónu Riazor (výhra Betisu 2:3), kde kromě vstřelené branky demonstroval obětavost a ohromnou práci pro tým. V součtu odehrál devět ligových bitev, v posledních čtyřech, které uzavíraly rok 2012, dokonce figuroval v úvodní jedenáctce. 

Jestliže si Joel Campbell vybojoval místo na pravé straně, pak Juan Carlos byl během probíhající sezóny naprostým pánem té levé. Madridský rodák je posilou, která doposud odehrála nejvíce minut v lize (952) a zároveň předvedla nejvyrovnanější výkony. Po patnácti odkopaných zápasech klub vyjádřil přání udržet ho i pro příští sezónu. Jenže hráč patří Sportingu Braga a jeho cena je momentálně plus mínus 3,5 milionů eur, což je pálka, kterou si v dluzích se zmítající Betis sotva může dovolit investovat. Nicméně funkcionáři jsou již na podobné situace zvyklí, umí se v nich orientovat a tak rozhodně neházejí flintu do žita. 

Paulao byl pátým v řadě, jenž vyztužil řady Betisu. I když ne tak docela. Brazilský stoper totiž na Heliopólisu již působil během jarní části jako host ze Saint Etienne. Tam se mu nakonec podařilo vyvázat ze smlouvy a podepsat na tři sezóny ve Španělsku. Ročník začal velmi dobře, dokonce předvedl skvělý gólový čich při standartkách. Jenže nejprve vymknutý kotník a později natržený stehenní sval nedovolily tomuto hráči tmavé pleti ukázat ještě víc ze svého repertoáru. I tak odehrál slušných dvanáct zápasů v lize a poháru a v tomto ohledu je na žebříčku hned za Juanem Carlosem. 

V jedné várce v létě dorazili rovněž Nosa Igiebor a Damien Perquis. Nigerijec je prozatím největším zklamáním z letních posil. Byl nejdražší (1,125 milionů eur) a klub si od něj docela dost sliboval. Jenže jeho výkonnost má zatím do očekávání hodně daleko a navíc se brzy spakuje a vyrazí reprezentovat svoji vlast na Pohár afrických národů, čímž se jeho aklimatizace v novém prostředí ještě víc zkomplikuje. Sice má na kontě jedenáct zápasů v součtu ligové soutěže a poháru, ale počet minut se zasekl na čísle 462. To Perquis se předvedl jako spolehlivý stoper. Tedy když se pro něj našlo místo v sestavě. Jenže velice vysoký standart ostatních adeptů na pozici stopera a zranění, které utrpěl během reprezentačního srazu polské reprezentace, mu nedovolily podílet se víc na krásném umístění zelenobílých borců. V obou soutěžích nasbíral jen 456 minutek. 

Těsně před uzávěrkou letního přestupového okna proklouzl do kádru Betisu ještě obránce Ángel López. Krajní obránce odehrál nejméně minut. Proti Realu Madrid (1:0) sice zaznamenal velmi slušný výkon, ale na to, aby si podmanil důvěru kouče Pepe Mela to bylo málo. Nejprve Nelson a později Chica mu na tomto postu ukázali záda. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace