Juventus láká z Barcelony Kessieho na tříletou smlouvu s platem 6,5 milionu eur

Franck Kessie v utkání španělské ligy

Franck Kessie by po ročním působení v Barceloně mohl odejít pryč. V katalánském klubu se do sestavy výrazněji neprosadil, přestože přicházel z pozice jednoho z klíčových hráčů, jež se podepsali pod ligový triumf AC Milán v Serii A. Právě do té by se mohl vrátit, na tříletou smlouvu ho totiž láká Juventus Turín a s Barcelonou hledá formulaci přestupu tak, aby vyhovoval všem stranám.

Franck Kessie je jedním z hráčů, kteří v létě budou hledat východisko ze své velmi zoufalé situace, protože není součástí plánů trenéra Xaviho Hernándeze a jeho tržní hodnota klesá. Jedním z týmů, který si je situace ohledně útočníka z Pobřeží Slonoviny dobře vědom, je Juventus. Turínský klub hledá posilu do útočných řad a fotbalista se zkušenostmi z italské ligy by se mu velmi hodil.

Stará dáma proto do Barcelony poslala první nabídku na roční hostování s povinnou opcí na odkoupení ve výši 15 milionů eur. Samotnému hráči pak klub garantuje plat 6,5 milionu eur ročně, což by z něj dělalo jednoho z nejlépe placených fotbalistů bianconeri. Operace by zároveň umožnila Barceloně „zbavit“ se jednoho z hráčů, kteří byli doslova vyřazeni ze sestavy a dále se s nimi nepočítá.

Kessie je po dovolené zpět v Barceloně a o jeho budoucnosti se bude rozhodovat v nejbližších hodinách. Zatím není jisté, zda s týmem odcestuje na turné po USA, na druhou stranu ale ani jeho odchod není brán za definitivum.

Podle italské Gazzetta dello Sport Juventus vstoupil do jednání s Barcelonou, ale k dohodě nedošlo, jelikož katalánský klub preferuje přímý prodej hráče ještě letos v létě. Trenér Xavi Hernandez před několika dny uvedl, že s Kessiem mluvil a o situaci v týmu jej informoval. Vzhledem k tomu, že Barcelona podepsala smlouvy s Gundoganem a Romeuem, bude mít fotbalista z Pobřeží Slonoviny jen minimum šancí na pobyt na hřišti.

O Kessieho se nesměle zajímají také saudské kluby, ale žádnou konkrétní nabídku Barcelona neobdržela, proto ve svém vlastním zájmu je nucena naslouchat reálným zájemcům, mezi něž patří Juventus, ale i další italské kluby v čele s Interem.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace