K nominaci stačilo pět zápasů

Vitorino Antunes (© malagacf.com)

Vitorinu Antunesovi se prudce změnil život. Ještě 30.ledna si slastně užíval příjemného pocitu, kdy se s objevem portugalské ligy, týmem Paços de Ferreira, slunil na poměry tohoto skromného klubu nevídané čtvrté příčce. Jenže během pár hodin ne že by přišla nějaká nabídka z Málagy. Prostě ho postavili před hotovou věc: "Hele, jdeš do Málagy na hostování". Šmitec. Šlus. Přišel leštit lavičku, protože po přestupu Nacho Monreala do Arsenalu měl post levého beka zdědit jeho krajan Eliseu. Jenže ten se jako napotvoru zranil a tak se brána v základní sestavě otevřela tomuto pětadvacetiletému zadákovi dokořán. A pět zápasů v modrobílé uniformě mu stačilo, aby si na něj reprezentační kouč Portugalska Paulo Bento vzpomněl.

Portugalsko oznámilo širší nominaci pro kvalifikační zápasy o postup na MS 2014 v Brazíli proti Izrael a Azerbajdžánu a nechyběla v ní některá překvapení. Vedle Antunese také bývalý hráč Málagy Edinho, jenž se aktuálně řadí mezi nejlepší kanonýry Ligy Sagres. 15.března dojde k dalšímu ořezávání, po němž zůstane definitivní nominace a ať už jím Antunes projde, nebo ne, podařilo se mu zabušit na dveře národního výběru, které mu byly zapovězeny od 6.září 2008, kdy na Maltě odehrál jediné soutěžní utkání v dresu Portugalska. Předtím si ještě střihl dva přáteláky proti Faerským ostrovům a Kuvajtu. 

Paulo Bento má již nějaký ten pátek potíže najít alternaci k Fabiu Coentraovi. Ani za této situace nepřikročil k nominaci Eliseua, jenž podával, zejména v Lize mistrů, skvělé výkony a dal tři branky. Od začátku sezóny rovněž sledoval vývoj Antunese v Paços de Ferreira, nicméně nebral ho nijak v potaz. Ovšem jen co se Antunes ukázal ve čtyřech ligových zápasech a jednom v Lize mistrů za Málagu, Bento usoudil, že je připraven na to, aby dostal zaslouženou příležitost. Zajímavé. Jak vidno, přesun do španělské ligy mu v tomto směru evidentně pomohl. 

Pro vedení Málagy, jež muselo Portugalce zalarmovat na poslední chvíli, kvůli nepředpokládanému odchodu Monreala, je to velmi dobrá zpráva. Antunes podává velmi dobré výkony a předběžná nominace jen potvrzuje to, jak úspěšnou ruku při výběru mělo. Navíc na hráčská práva existuje i opce na přestup, ovšem jestli k její vyplacení dojde, se ukáže až během zbývajících ligových kol a snad i dalších vyřazovacích kol v Champions League. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace