Kaká odejde pouze jako volný hráč

Kaká (© es.yaho.com)

Je tu zase léto, tedy alespoň to kalendářní, a pánové ve vedení Realu Madrid si, tak jako každým rokem, mohou opětovně zasednout ke stolu a začít otrhávat lístky kopretiny ve stylu „má mě ráda, nemá...“. Ovšem stejně jako loni a předloni ne z potřeby dozvědět se, jestli někdo přechovává sympatie k Bílému baletu, či nikoliv, nýbrž jestli někdejší brazislká megahvězda Kaká zůstane i další rok na San Bernabéu, nebo si sbalí fidlátka a frnkne někam, kde budou za jeho služby vděční. Zůstane, nezůstane, zůstane...

Ovšem teď to vypadá, že poslední lístek vyjde na možnost „nezůstane“. Vztah Realu a brazilského záložníka prostě tak nějak dospěl do stavu, kdy další působení hráče s číslem osm na zádech jednoduše není možné. Již v předchozích letech se vždycky našel nějaký pevný bod, nebo alespoň pověstné stéblo, k němuž se mohl Kaká upnout a díky němuž došlo k nespočtům znovuvzkříšení tohoto fotbalového kouzelníka ve výslužbě, poté kdy už se jeho kredit na Bernabéu zdál vyčerpaný. Jenže letos tomu tak asi nebude. Kaká totiž zřejmě nedostane místo v projektu kouče Ancelottiho. Nicméně bude to teprve italský dirigent, jenž vynese poslední slovo v kauze Kaká. Pokud trenér, jenž ho měl na povel během svého angažmá u rossonerri a tak nějak se očekávalo, že by mohl být jeho ochránce, dá palec dolů, budou Brazilcovy hodiny v hlavním městě Španělska definitivně sečteny.

Kaká má na svém postu dost silnou konkurenci a teď, s příchodem Isca, se ještě navýší, takže v Realu se domnívají, že jeho setrvání není schůdné hned z několika důvodů. S příchodem fotbalisty Málagy, posunem Jesého a možným angažmá Baleho spadne jeho jméno v klubové hierarchii prakticky až na dno, odkud už se těžko bude vyhrabávat. Navíc ve svém věku a v novém směru generační výměny, kterým se chce klub vydat, by měl přenechat místo fotbalistům z cantery.  Kromě toho by pochopitelně Real hodně ušetřil na jeho tučné gáži a mohl tak vyřídit prodloužení smlouvy Cristiana Ronalda, nebo investovat do přestupu hvězdy Tottenhamu.

Samozřejmě, Kaká odejde, jestliže se na společně schůzce s Carlem Ancelottim dozví, že nemá v kádru blancos místo. Ovšem pouze jestli ho v Realu nechají jít s vypovězenou smlouvou v podpaží. Již loni v létě byl blízko odchodu, jenže Real všechny operace zablokoval z důvodu, že nabízené částky zájemců ani v nejmenším nenaplňovaly představy klubových funkcionářů. Většina z nich byla z Brazílie či USA a ti rozhodně nemohli, nebo možná nechtěli vysázet dvacet milionů eur, které požadovali na Bernabéu.

Vůbec varianta americké MLS Kaká vždycky fascinovala. Však ho odtud nejdenou  mocně lákali. Minulý týden byl Brazilec na dovolené v Orlandu a jen tak mimochodem navštívil brazilského milionáře a rovněž blízkého přítele, majitele klubu Orlando City, které hraje soutěž na úrovni španělské Tercera División a do nějž pumpuje finance a zároveň velmi vážně plánuje vstup do MLS formou investic. Takže teď už se čeká jenom na Ancelottiho a jak dopadne schůzka mezi oběma stranami ohledně nejbližší budoucnost. Jestli ho nechají odejít grátis, Kaká půjde.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace