Kalu Uche - další jméno pro Espanyol

Kalu Uche (© as.com)

Espanyol Barcelona potřebuje posílit útočnou vozbu. Jelikož přední linie pericos připomíná spíše válečný lazaret, vyhlásilo vedení klubu přání přivést v zimním přestupovém okně jednoho, ale raději dva fotbalisty, kteří by se dokázali popasovat se soupeřovými obránci a dát rovněž nějaký ten gól. Doposud v této souvislosti znělo především jméno holandského útočníka Ajaxu Amsterdam Mounira El Hamdaouiho.

Včera se ale poněkud překvapivě zjevil další objekt zájmu skromnějšího z barcelonských klubů. Je jím nigerijský forvard Kalu Uche, jenž v listopadu sfoukne na svém narozeninovém dortu třicet svíček a od léta působil ve švýcarském klubu Xamax Neuchatel. Jenže kontroverzní čečenský majitel klubu Bulat Čagajev před pár dny Xamax rozpustil a oznámil hráčům, že si mohou hledat nové angažmá. Africký fotbalista zná dokonale prostředí španělské ligy, neboť do svého letního odchodu do Švýcarska působil šest sezón v klubu UD Almería. Kuriózní je, že první Ucheho štací na starém kontinentu byla právě cantera Espanyolu, kde působil v rezervě, ale do prvního týmu se nikdy neprokousal. 

Pro Espanyol je ale El Hamdaoui nadále prioritou, nicméně jednání se potáhnou zřejmě až do konce přestupního období. Hráčův agent Sigi Lens zůstává v Nizozemí a probírá společně s hráčem všechny možné varianty, které má na stole, včetně nové nabídky Espanyolu na hostování.

Pokud by nedošlo k dohodě, má Espanyol v záloze ještě další alternativy. Jenže kupříkladu přivést na Cornellu argentinského útočníka Borussie Dortmund Lucase Barriose bude pravděpodobně mnohem komplikovanější než přesun El Hamdaouiho, neboť Barriosovi chodí v Německu ročně na účet dva mliony eur a to si pericos, kteří vymetají ve svém trezoru akorát tak pavučiny, jednoduše nemohou dovolit. K mání by mohl být ještě Luc Castagnos z Interu Milán, další Holanďan, ale to je hodně mladý hráč a přišel by jen na hostování.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace