Kanárský celek Saucillo sestoupil kvůli chybě v zápisu

Hráči Saucilla (© marca.es)

Co je psáno, to je dáno, i když to není pravda. Takovým klíčem bylo rozhodnuto, že kanárský celek Saucillo sestoupí o kategorii níže kvůli chybě v zápisu o utkání.

V klubu z malého města, kde je fotbal jedinou zábavou a na zápasy jezdí každý víkend i vzdálení příbuzní fotbalistů, přitom po posledním kole první regionální ligy zavládlo nadšení, neboť Saucillo vyhrálo na hřišti lídra Costa Ayala díky brance ze 4. minuty nastaveného času 3-2 a dosáhlo matematické jistoty setrvání v soutěži.

Jenže při pohledu na oficiální konečnou tabulku přišel šok. V pořadí je přeskočila Casablanca. Zástupci Saucilla vypátrali, že na vině je chyba v zápise z říjnového střetnutí mezi Casablancou a Las Coloradas. Rozhodčí mylně uvedl konečný výsledek 1-1, když skutečný rezultát byl 1-2. Smyšlený bod byl dostačující, aby se Casablanca zachránila právě na úkor Saucilla.

Saucillo podalo stížnost, která ovšem byla zamítnuta. Klub neuspěl ani s odvoláním a jeho sesun do druhé regionální ligy potvrdila i Kanárská sportovní komise. "Dva měsíce jsme v agonii bojovali za práva skromného klubu, který za dvacet let své existence nikomu neublížil. Věřili jsme, že existuje SPRAVEDLNOST a CD Saucillo se zachrání, když už ne z právních, tak z morálních důvodů, ale nebylo to možné," stojí v prohlášení Saucilla, jehož chod stojí ročně 10 tisíc eur, částku, na kterou se skládají samotní hráči.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace