Karim Benzema adeptem číslo 1 na Zlatý míč?

Karim Benzema slaví postupový gól - goal.com

S vyřazením Bayernu Mnichov z Ligy Mistrů odpadl Karimu Benzemovi největší rival v boji o titul v nejprestižnějším evropském poháru, Robert Lewandowski. Bude to ale francouzskému útočníkovi na vítězství stačit?

V úterý večer se na Santiago Bernabeu odehrálo památné odvetné utkání s Realu s Chelsea, ve kterém domácí tým prohrával již 0-3, když naděje Bílého baletu vykřesal Rodrygo a v prodloužení o postupu Bílého baletu nerozhodl nikdo jiný než Karim Benzema.

O stovky kilometrů dál v Allianz aréně měl domácí Bayern podobné problémy, ovšem se Žlutou ponorkou nakonec dokázal jen remizovat a po prohře v úvodním utkání musel zkousnout hořkou pilulku vyřazení.

Po nečekaně brzkém odchodu z Ligy Mistrů a vypadnutí Roberta Lewandowského z honu na evropskou trofej mají španělská média pocit, že by se francouzský útočník měl stát hlavním adeptem na zisk Zlatého míče. S Realem jde totiž neohroženě za ziskem ligového titulu, nakročeno má i k úspěchu v Lize Mistrů a zejména v posledních týdnech je největším tahounem Bilého baletu. Brankou na 2-3 v utkání Realu s Chelsea navíc Karim Benzema zapsal svůj osmatřicátý gól, z toho dvanáctý v Lize Mistrů.

Pokud by se Benzemovi podařilo v prosinci dosáhnout na vytoužené individuální ocenění, stal by se teprve pátým Francouzem po Raymondu Kopovi, Michelu Platinim, Jean-Pierru Papinovi a Zinedine Zidanovi. Většina Benzemových rivalů už je ze hry – Messi a Mbappé se museli s PSG sklonit právě útočníkovi Realu, který sestřelil pařížský klub hattrickem, Cristiano Ronaldo s Manchesterem United se s LM loučil ve stejné fázi soutěže a Haalandův Dortmund nepostoupil dokonce ani ze skupinové fáze.

Ve hře zůstával z velkých ryb pouze polský reprezentant, ale jeho branka Villarrealu na postup nestačila a vyřazení Bayernu mu v závěrečném hodnocení expertů asi hodně přitíží.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace