Katar chce hostit Supercopu. FIFA to podporuje

Letošní Supercopa se hrála v Tangeru (© as.com)

Zatímco plán na přesun ligového utkání mezi Gironou a Barcelonou do amerického Miami získává trhliny, za hranice Španělska by se mohla podívat jiná tamější soutěž - Supercopa.

Nabídky na pořádání zápasu, v němž se setkává vítěz La Ligy a Královského poháru, dostává Španělský fotbalový svaz (RFEF) pravidelně, nyní ale projevil zájem bohatý Katar.

Prezidenta RFEF Luise Rubialese by mohly přesvědčit nejen nabízené miliony eur, ale také přímluva prezidenta FIFA Infantina, jenž podle deníku AS vyzval evropské země, aby pobídkám z Kataru naslouchaly. Infantino chce tímto způsobem podpořit a propagovat mistrovství světa 2022, které bude jako vůbec první arabská země hostit právě Katar.

Supercopa by tak v nadcházejících letech mohla navázat na letošní vydání, které se poprvé uskutečnilo mimo Španělsko - v marockém Tangeru. Kromě Kataru hlásí zájem také Čína či USA.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace